Thailanda interzice monedele meme și NFT-urile. Care este motivul

Scris de | 15 iunie, 2021
Thailanda interzice monedele meme și NFT-urile. Care este motivul
foto via @theverge.com

Thailanda este cea mai recentă țară care a impus limite la tranzacționarea criptomonedelor. Securities and Exchange Commission (SEC) a implementat o interdicție asupra monedelor meme precum Dogecoin, iar săptămâna trecută, s-a ordonat eliminarea acestora, împreună cu NFT-uri, token-uri utilitare și sociale, în termen de 30 de zile.

Potrivit SEC thailandez, noile reguli vizează protejarea comercianților de monedele care nu au „niciun obiectiv sau substanță clară” și ale căror prețuri sunt influențate de tendințele și influencerii de pe rețelele sociale. Dogecoin, în special, a cunoscut o explozie în mediul online datorită mențiunilor lui Elon Musk (inclusiv în timpul perioadei sale de găzduire a SNL). Prețul criptomonedei a fluctuat mai recent pe fondul volatilității criptografice alimentate de interdicțiile din China și de restricțiile potențiale din India. Pe de altă parte, El Salvador a devenit recent prima națiune care a acceptat Bitcoin ca mijloc legal de plată.

Alături de Dogecoin, NFT-urile (non-fungible tokens) erau, de asemenea, la modă la începutul acestui an. Activele permit în esență tokenizarea achizițiilor de artă digitală unice, acționând astfel ca certificate pentru proprietate. Cu câteva luni în urmă, erau imposibil de ignorat, generând valuri de entuziasm după ce cântăreața Grimes și fondatorul Twitter, Jack Dorsey, au vândut NFT-uri cu milioane de dolari. Dar, mai recent, interesul pentru acestea a scăzut, pe măsură ce celebritățile „au sărit” la noua oportunitate, diluând rapid o piață odată atrăgătoare.

În plus, SEC a anunțat că interzice și token-urile de schimb pe teritoriul Thailandei, relatează Decrypt. Acestea sunt monedele proprietare emise de bursele criptografice care pot fi utilizate pentru tranzacționare și plată a taxelor.

Aceste măsuri fac parte din impulsul Thailandei pentru reforma reglementării pieței criptografice. În luna mai, AMLO (organizația thailandeză care se ocupă cu oprirea tentativelor de spălare a banilor) a anunțat reguli prin care conturile care realizează schimburi digitale să fie verificate printr-o mașină „dip-chip”, care impune clienților prezența fizică. În plus, AMLO a declarat că documentele vor fi verificate de agențiile guvernamentale relevante, potrivit Bangkok Post.

Etichete: , ,

Sursa: Thailand bans meme coins and NFTs as part of crypto crackdown