Actualizarea sistemului de infotainment Porsche: mai versatil, mai intuitiv, mai inteligent

Scris de | 24 ianuarie, 2022
Actualizarea sistemului de infotainment Porsche: mai versatil, mai intuitiv, mai inteligent

Porsche își îmbunătățește sistemul de infotainment. Cea mai recentă generație de Porsche Communication Management (PCM) din modelele 911, Taycan, Cayenne și Panamera are acum multe funcții noi. Acestea includ integrarea nativă a Spotify pentru prima dată, un design revizuit al interfeței, optimizarea suplimentară a asistentului vocal Voice Pilot, conexiune wireless Android Auto și îmbunătățiri pentru planificarea opririlor de încărcare pentru vehiculele electrice.

Pictogramele noi, colorate, fac funcțiile interfeței de utilizator PCM 6.0 revizuite mai ușor de recunoscut. Porsche a făcut această îmbunătățire la sugestia clienților săi.

Porsche Communication Management (PCM) din modelele 911, Taycan, Cayenne și Panamera are acum multe funcții noi

Pe lângă un afișaj mai clar, actualizarea PCM îmbunătățește domeniul de aplicare al Voice Pilot. Asistentul vocal integrat este îmbunătățit în continuare și facilitează accesul mai multor funcții. Acestea includ știri, manualul de utilizare și streaming de muzică în mașină.

Șoferii Porsche au acces direct la melodiile și podcast-urile Spotify preferate în versiunea revizuită PCM 6.0. Clienții Spotify Premium își pot conecta contul la vehicul folosind ID-ul Porsche și pot folosi Spotify ca sursă media suplimentară. Vehiculul accesează direct furnizorul de servicii de streaming, fără a fi nevoie să folosească un smartphone. Prin această nouă integrare, șoferii vor avea acces instantaneu la peste 70 de milioane de melodii și 3,2 milioane de podcasturi chiar la îndemână – toate datele necesare sunt incluse în Porsche Connect. Aplicația afișează, de asemenea, funcția Like, toate listele de redare salvate și noua opțiune Go to Radio, care caută o piesă muzicală similară cu cea care se redă în prezent.

Cu mașinile electrice, este important să planificați traseul cât mai eficient posibil. De aceea, Porsche a îmbunătățit calculul sesiunilor de încărcare în Planificatorul de încărcare. Algoritmul optimizat prioritizează într-o măsură mai mare stațiile de încărcare care oferă o producție de energie mai mare și planifică mai eficient opririle de încărcare. Aceste îmbunătățiri se bazează și pe feedback-ul clienților. În plus, Planificatorul de încărcare ia acum în considerare și timpul necesar pentru începerea și încheierea procesului de încărcare la stația de încărcare, atunci când calculează timpul total de conducere. Împreună, aceste măsuri asigură o experiență de încărcare mult îmbunătățită.

Pentru o imagine de ansamblu mai bună, a fost introdusă o funcție de zoom dinamic pentru stațiile de încărcare în timpul călătoriei. Sistemul arată toate opțiunile de încărcare disponibile în imediata apropiere, inclusiv dacă sunt sau nu în uz curent. În modul de vedere mai larg, afișajul este limitat la stațiile de încărcare rapidă. Un nou filtru face posibilă sortarea punctelor de încărcare în funcție de ieșire. Sistemul de navigație PCM 6.0 include și un monitor de rută revizuit, pe care evenimentele relevante pot fi afișate sau ascunse individual în timpul călătoriei.

Noile funcții sunt standard de acum pentru fiecare Porsche 911, Taycan, Cayenne și Panamera nou configurate. Domeniul exact de aplicare depinde de echipamentul și tipul de propulsie al vehiculului.

 

Etichete: , , , , , ,