iPhone 13 are un bug grav care îi face ecranul roz; Problemă software sau hardware?

Scris de | 24 ianuarie, 2022
iPhone 13 are un bug grav care îi face ecranul roz; Problemă software sau hardware?

În ultimele zile Apple a avut parte de nişte PR negativ, după ce tot mai mulţi utilizatori iPhone 13 din China s-au plâns de un bug care face ecranul roz. E vorba despre modele iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max şi iPhone 13, varianta Mini nefiind afectată aparent.

Plângerile au apărut pe forumurile şi comunităţile de discuţii Apple în octombrie, iar primul utilizator care a semnala asta a avut parte de o unitate de schimb. De atunci cazurile s-au înmulţit, iar răspunsul Apple nu a fost uniform. Unii utilizatori au primit terminale la schimb, altora li s-a refuzat acest lucru. Nu e foarte clar nici dacă e o problemă de hardware sau de software, deşi software-ul pare mai degrabă să fie de vină.

Asta şi pentru că simbolurile de semnal şi baterie par neafactate de bug. Există şi variaţiuni pe tema acestui bug: ecran complet roz, doar porţiuni de ecran roz sau pete pixelate de culoare roz. iPhone 13, 13 Pro şi 13 Pro Max primesc la pachet cu problema şi lag, blocaje ale sistemului şi restart-uri din senin. În plus, aceste comportamente ciudate ale telefoanelor apar şi dispar.

Până la o soluţie clară, Apple recomandă revenirea la setările din fabrică şi trecerea la cel mai nou iOS disponibil. Din China vine şi vestea că Apple ar fi postat pe contul său oficial de Weibo un mesaj ce indică o problemă software, dar o investigaţie MacRumors arată că faptul că ecranul roz datează din octombrie arată că nici cu versiuni iOS succesive nu a fost reparat defectul. Alţi utilizatori de pe forumurile Apple au primit mesaje de la service-uri că ar fi placă de baza de vină. Problema e limitată doar la piaţa din China, ceea ce ar putea indica faptul că doar anumite loturi de produse sunt afectate.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Slashgear