Crysis 4 este anunţat oficial de către Crytek, e gata să forjeze plăcile grafice

Scris de | 27 ianuarie, 2022
Crysis 4 este anunţat oficial de către Crytek, e gata să forjeze plăcile grafice

Seria Crysis a devenit rapid mai mult decât un joc, ci un veritabil benchmark pentru plăcile grafice. Ei bine iată că ne pregătim de un nou capitol al său, Crytek anunţând pe 26 ianuarie Crysis 4. Jocul se află în dezvoltare, în faza incipientă deocamdată.

Franciza Crysis a fost în standby în ultimul deceniu, iar după Crysis 3 aventura Crytek părea a se fi încheiat. În 2021 a existat totuşi un reviriment, prin intermediul lui Remastered Trilogy, care a adus noi fani seriei şi a aprins interesul pentry Crysis celor care nu l-au prins la debut. Crysis a făcut valuri în 2007 atunci când a apărut şi a devenit rapid un fenomen cultural şi senzaţie virală pe Internet. CryEngine era apex-ul a ceea ce se putea face la nivel grafic în acel moment.

Avem un teaser/trailer aici pentru Crysis 4:

Plăcile grafice ale vremii nu se ridicau la înălţimea cerinţelor sale şi multe sisteme s-au încins la multe zeci de grade sub presiunea jocului. Ideea de „Can it Run Crysis” a rupt pe genunchi multe GPU-uri. Crysis 2 a primit recenzii mixte, iar Crytek a făcut un pas în spate la pretenţiile grafice în favoarea unei experienţe care avea să ajungă pe mai multe PC-uri. Profiturile au fost totuşi grase.

Crysis 3 venea în 2013 şi a fost cel mai bine vândut joc din UK în acel an, plus a vândut 205.000 de copii în America de Nord la debut. Nu a livrat totuşi pe măsură aşteptărilor EA, ca şi Dead Space 3 la acea vreme. Crytek promite şi că dezvoltarea lui Crysis 4 nu va afecta roadmap-ul lui Hunt: Showdown şi conţinutul său. Producătorul solicită şi o „chemare” la arme a dezvolatorilor să se alăture echipei Crysis 4.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear