Facebook Messenger te va avertiza dacă „un prieten” va face o captură de ecran a textului tău

Scris de | 28 ianuarie, 2022
Facebook Messenger te va avertiza dacă „un prieten” va face o captură de ecran a textului tău

Facebook Messenger introduce o nouă caracteristică care ar putea îmbunătăți semnificativ confidențialitatea, alertând utilizatorii atunci când cineva a făcut o captură de ecran a mesajelor lor care dispar în modul Conversație secretă.

Acest mod „dispărând” vă șterge deja mesajele periodic, iar acum, va urma pe urmele Snapchat prin adăugarea unei notificări pentru capturi de ecran.

„Adăugăm, de asemenea, GIF-uri, autocolante și reacții la chat-urile criptate”, dezvăluie fondatorul Meta, Mark Zuckerberg.

În plus, Facebook lansează chat-uri și apeluri de grup criptate end-to-end (E2EE), despre care se spune că ajută la ținerea conversațiilor departe de privirile hackerilor sau de supravegherea autorităților naționale (de internaționale nu zice, sic), la fel ca în cazul WhatsApp.

SlashGear notează că E2EE este cunoscut drept „standardul de aur al confidențialității și securității” și nici măcar nu permite furnizorului de servicii să decripteze datele. Aceasta înseamnă că Meta nu are nicio modalitate de a-ți citi mesajele sau de a furniza aceste detalii terților.

Potrivit TechCrunch, dacă cineva îți face capturi de ecran într-un chat E2EE, acum vei fi notificat, astfel încât să poți aborda cealaltă parte pentru clarificări. Există opțiuni suplimentare de blocare și raportare a conversației, dacă este necesar.

Aceste noi funcții vor fi disponibile atât pe interfețele web, cât și pe cele mobile și vor fi lansate la nivel global „în următoarele câteva săptămâni”.

Etichete: , , , , ,