India propune o taxă de 30% pe criptomonede şi NFT-uri

Scris de | 2 februarie, 2022
India propune o taxă de 30% pe criptomonede şi NFT-uri

După ce China le-a pus gând rău criptomonedelor, acum şi India face ceva similar… şi din acelaşi motiv ca şi chinezii. India vrea să lanseze propria monedă digitală în 2023 şi ca atare începe pregătirile prin a propune o taxă de 30% pe bunuri digitale şi virtuale precum NFT-uri criptomonede

Ministrul de finanţe din India, Nirmala Sitharaman a declarat că Guvernul indian va propune o taxă de 30% pe veniturile realizate din transferurile de asset-uri digitale. O taxă extra de 1% va fi dedusă la sursă pentru plăţile realizate pentru achiziţia de bunuri digitale. Pierderile nu se vor putea amortiza faţă de taxe pe venituri. Şi cadourile sub formă de bunuri digitale au fost propuse pentru taxare. Banca centrală a Indiei pregăteşte propria monedă digitală, care va fi lansată anul viitor.

Se află în faza de testare, iar impactul asupra sistemului monetar şi bancar va fi analizat în prima fază. India este „Vestul Sălbatic”, când vine vorba de reglementarea NFT-urilor şi criptomonedelor. Ce e clar e că India vrea să aibă o economie digitală adaptată vremurilor noastre, dar una bine definită legislativ. Între timp ţara vecină China a declarat că Banca Naţională a procesat deja peste 3 milioane de tranzacţii cu yuan-ul digital, valorând peste 160 de milioane de dolari, ca parte a unui program de test.

Trebuie spus şi faptul că în China s-au interzis toate tranzacţiile cu monede cripto (cele private) în 2021. Odată cu taxarea criptomonedelor, ele devin şi legitimizate şi legalizate în India, deci e un pas important. Banking-ul digital ar putea facilita plăţile realizate şi în zonele mai izolate ale Indiei, unde Internetul abia a sosit.

Etichete: , , , ,

Sursa: Techcrunch