Cum vrea Samsung să fie mai prietenoasă cu mediul odată cu lansarea lui Samsung Galaxy S22

Scris de | 8 februarie, 2022
Cum vrea Samsung să fie mai prietenoasă cu mediul odată cu lansarea lui Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 va debuta pe 9 februarie 2022 şi odată cu această lansare vine şi o nouă strategie mai eco-friendly a companiei sud-coreene. Ea implică şi utilizarea a tone de plastic reciclat din oceane, cu accentul pe plasele de pescuit abandonate.

Gigantul sud coreean a anunţat campania Galaxy for the Planet, care vine după programele sale de upcycling şi renunţarea la ambalaje din plastic. Tot Samsung ne-a oferit şi modalităţi de a converti cutiile televizoarelor sale în căsuţe pentru pisici sau alte obiecte utile prin casă. Abordarea eco a fost întărită şi de renunţarea la încărcătorul inclus în cutie odată cu seria Galaxy S21.

În 2022 Samsung va folosi pe telefoanele sale noi, inclusiv cele din seria Galaxy S22 plastic reciclat din oceane, folosind plase de pescuit abandonate. Anual în jur de 640.000 de plase de pescuit sunt abandonate, iar Samsung promite să le colecteze şi refolosească în bună parte, pentru a ajuta la curăţarea oceanelor. Aceste plase dăunează faunei marine, care se încurcă în ele, dar şi coralilor.

Samsung ne oferă şi câteva cifre relevante: compania a scăzut utilizarea de plastic cu 20% în 2021 faţă de anii anteriori şi asta doar prin schimbarea de design a ambalajelor. A adunat şi aproape 5 milioane de tone de e-deşeuri şi s-a asigurat că 95% dintre deşeurile generate în producţie sunt reciclate. În plus, compania funcţionează pe baza a 100% energie regenerabilă în SUA, Europa şi China.

Etichete: , , , ,

Sursa: Techcrunch