Un peşte hibrid a fost realizat din celule umane în laboratorul de la Harvard

Scris de | 15 februarie, 2022
Un peşte hibrid a fost realizat din celule umane în laboratorul de la Harvard

Cercetătorii de la Universităţile Harvard şi Emory au dezvoltat un peşte „biohibrid” pornind de la ţesuturi umane, în ceea ce pare a fi un experiment ce ridică multe semne de întrebare la nivel etic. E vorba despre un biohibrid crescut din celule de muşchi cardiac, preluate din celule stem umane.

„Peştele” este un punct de pornire pentru testele şi cercetarea realizată de oamenii de ştiinţă, care va duce la crearea unei inimi artificiale create din ţesut uman. Practic cercetătorii vor să crească o inimă nouă în laborator. Organismul acesta are un strat de celule de muşchi cardiac pe fiecare parte, iar ele se contractă pe o parte în vreme ce partea opusă este întinsă pentru a crea mişcarea de înot.

Această mişcare ritmică imită comportamentul unei inimi umane. Dorinţa este de a studia modul în care funcţionează celulele cardiace şi pentru a învăţa mai multe despre afecţiuni ca aritmia. Acest mecanism de pompare a muşchilor cardiaci pe micul peşte îl poate menţine în viaţă şi în mişcare peste 100 de zile deocamdată. Cercetătorii au creat şi un soi de pacemaker, care extinde viaţa creaturii, controlând ritmul şi frecvenţa contracţiilor de obicei spontane.

Scopul principal al acestui studiu este de a crea o inimă, a construi ţesuturi cardiace şi a ajuta copii ce se nasc cu malformaţii cardiace. Mai este totuşi de muncă până acolo, deoarece trebuie creat de la zero un mecanism organic care bate de peste 1 miliard de ori în timpul unei vieţi şi care îşi reconstruieşte singur celulele din mers.

Etichete: , , , ,

Sursa: slashgear