A revenit DeLorean, maşina devenită faimoasă în seria „Back to the Future”, acum în varianta electrică

Scris de | 17 februarie, 2022
A revenit DeLorean, maşina devenită faimoasă în seria „Back to the Future”, acum în varianta electrică

Una dintre cele mai apreciate maşini de către geeks este DeLorean-ul, care a devenit ultra celebră mulţumită seriei „Back to the Future”. Automobilul revine în acest an, într-o versiune electrică, cum altfel? Au trecut aproape 40 de ani de la debutul filmului „Back to the Future” şi brandul a rămas cool şi acum.

Ce e drept designul industrial şi uşile gull wing sunt atemporale, aşa cum ne arată şi Tesla Model X. Într-un teaser postat cu puţin înainte de Super Bowl. DeLorean Motor Company a promis că vom vedea o revenire a automobilului în 2022 şi a pus şi un hashtag #electrivehicle. Vedem în acel tweet şi un scurt clip de 15 secunde în care apare silueta maşinii. În ciuda faptului că acest automobil e aşa apreciat, în realitate el a avut o viaţă foarte scurtă, între 1981 şi 1982.

Se remarcă prin corpul din oţel inoxidabil, dar era departe de a fi o „bestie” a şoselelor, având puţini cai putere. Se baza pe un V6 de 2.8 litri, care oferea 130 de cai putere. DeLorean Motor Company dădea faliment în 1982 şi povestea maşinii părea să fie gata. Modelul DMC-12 făcut vedetă de film era deja scos din producţie atunci când Robert Zemeckis l-a inclus în filmul „Back to the Future” în 1985. Gurile rele spun că noul model nu va devia prea mult de la designul original, doar că maşina va fi mult mai puternică.

Cred că nimeni nu ar fi surprins dacă Elon Musk ar fi cumva în spatele acestui artificiu de PR. Între timp aflăm că platforma pe care se bazează acest DeLorean 2022 este dezvoltată de către compania Williams Advanced Engineering, care a bifat un parteneriat cu Italdesign în 2021.

Etichete: , , ,

Sursa: IGN