MWC 2022: Fisker aduce în Europa noua sa mașină electrică, Fisker Ocean

Scris de | 28 februarie, 2022
MWC 2022: Fisker aduce în Europa noua sa mașină electrică, Fisker Ocean

Dacă în ceea ce privește lansările de telefoane, MWC 2022 nu este la fel de spectaculos ca în alți ani, am avut parte de o lansare de mașină – cel puțin pentru piața europeană. Astfel, electricul Fisker Ocean își face debutul pe Bătrînul Continent la Mobile World Congress, în Barcelona.

Mașina are trei variante diferite: Ocean Sport, Ocean Ultra și Ocean Extreme. Prima atinge suta de kilometri/h în 6,9 secunde, varianta Ultra are nevoie de 3,9 secunde în timp ce pentru varianta de top sunt necesare doar 3,6 secunde. Varianta de bază are de suferit mult față de celelalte două și când vine vorba de autonomie: se laudă cu 402 kilometri, în timp ce varianta Ultra atinge 547 de kilometri, iar cea de top depășește cu puțin 630 de kilometri, conform celor de la Fisker, la o singură încărcare.

Interiorul are elemente realizate din sticle de plastic reciclate, plase de pescuit și tricouri. În centru tronează un ecran de 17,1 inci care se poate roti din modul landscape în cel portret, în ideea în care cel dintâi este mai potrivit dacă vrei să stai în mașină și să te uiți la ceva.

Modurile Ultra și Extreme oferă și „California Mode”, un gimmick care poate coborî toate ferestrele mașinii în același timp, inclusiv pe cele mici din spate.

Partea proastă este că va mai dura ceva până când doritorii vor putea achiziționa un Fisker Ocean. Livrările vor începe „la scurt timp” după ce producția mașinilor va avea startul, în noiembrie 2022. Această dată include însă și Statele Unite, iar prima țară europeană în care va ajunge modelul va fi cel mai probabil Germania, acolo unde Fisker a deschis o filială, și în Spania, bineînțeles.

Prețul mașinii va începe de la 41.900 de euro.

Etichete: , , , ,