MWC 2022: Cu ce a venit Samsung la evenimentul din Barcelona

Scris de | 28 februarie, 2022
MWC 2022: Cu ce a venit Samsung la evenimentul din Barcelona

MWC 2022 a început și evident că primul stand pe care l-am vizitat a fost cel al companiei care are și numele scris mare, chiar la intrarea în centru: Samsung. Mă rog, „stand” nu e tocmai cea mai potrivită descriere, pentru că Samsung a adus la MWC 2022 o adevărată experiență, în care a integrat toate dispozitivele sale, noi și lansate în ultimul an (plus câteva pe care nu le-am văzut încă în România). În rândurile următoare voi și detalia care sunt acelea.

Samsung a venit la MWC cu un tur, asemănător cu cel al unui muzeu, în care și-a pus fiecare dispozitiv și funcție în valoare într-un mod diferit. Începutul îl are ca vedetă pe Samsung Galaxy Z Flip 3 (Bespoke Edition), pentru care compania sud-coreeană a aranjat o mini-linie de producție, în care vedem doi roboți care schimbă acel „panel-uri” de pe spatele telefonului, realizând astfel diferite combinații de culori. Este fascinant să îi vezi la treabă și cred că am petrecut vreo 10 minute acolo doar uitându-mă la ușurința cu care se mișcau.

Au urmat două zone dedicate celor mai noi lansări ale companiei, tableta Galaxy TabS8 și variantele sale diferite, precum și seria Galaxy S22, și „vedeta” Ultra. Un telefon din această serie ne și acompaniază pe parcursul acestui drum la MWC, deci fii pe fază pentru un review (important de menționat însă că pozele pe care le vezi în acest articol sunt realizate cu acesta).

O zonă dedicată a primit și Galaxy Book, seria de laptop-uri a producătorului, cu cele mai noi modele ale sale, Galaxy Book 2 360 și Book 2 Pro 360, pe care sperăm să le vedem la un moment dat și în România. M-am jucat puțin cu ele, sunt laptop-uri solide, cu un design foarte simplu și elegant, de 13 inci. Există și variante de 15 inci, pentru cei care vor un laptop cu ecran mai mare, de birou. Au la interior procesoare Intel Core i5 și i7 din a 12-a generație și vin cu Windows 11, care arată și se simte foarte bine și fluid pe aceste ecrane AMOLED.

Bineînțeles, accesoriile au fost și ele puse în centrul atenției, mai ales diferitele modele de curele pentru cele mai recente smartwatch-uri Galaxy Watch. Accesoriul meu favorit a fost însă o husă cu sigla tuturor echipelor din La Liga – da, nu arată extraordinar și aș scoate cuvintele „step”, „beat” și „goal” de-acolo, dar nu vă mint, aș pune-o pe telefonul meu.

Samsung a mai pregătit o zonă în care și-a pus în valoare colaborarea sa cu Google și sistemul de operare Android, însă ce mi-a atras atenția aici a fost felul în care erau proiectate diferite informații pe pereți: prin proiectoare Freestyle, pe care nici nu le-am remarcat la prima vedere. Mi s-a părut o metodă ingenioasă de a pune în valoare cel mai recent gadget smart al producătorului, pentru care vom veni și noi cu un review în perioada următoare.

În fine, experiența Samsung se încheie cu o zonă amenajată pentru a informa despre eforturile companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și părțile din gadget-urile sale care sunt realizate din materiale reciclate.

Este interesant faptul că Samsung a decis să nu lanseze un produs la MWC 2022, optând în schimb pentru a-și pune în valoarea terminalele și device-urile pe care le are deja pe piață. De altfel, acesta e un trend pe care îl poți sesiza cu ușurință aici, la MWC, majoritatea producătorilor folosindu-se de eveniment mai degrabă pentru a-și prezenta la scară largă cele mai noi lansări decât pentru a lansa, per se, noi dispozitive. Cu toate acestea, am văzut și câteva lucruri noi, și cu siguranță o să le oferim și acestora atenția necesară.

Etichete: , , , , , , , , ,