Ecosistemul Edge inovator al BMW Group a câştigat Microsoft Intelligent Manufacturing

Scris de | 1 martie, 2022
Ecosistemul Edge inovator al BMW Group a câştigat Microsoft Intelligent Manufacturing

Ecosistemul Edge al BMW Group a câştigat la categoria Envision. Suita de software bazat pe cloud permite distribuirea, configurarea şi administrarea aplicaţiilor (apps) legate de producţie de pe dispozitivele de vârf din întreaga lume. Aceasta înseamnă că inovaţiile software pot fi implementate eficient acum de către utilizatori înşişi, fără a se abate de la procesele de afaceri standardizate.

Ecosistemul Edge reduce semnificativ efortul implicat în gestionarea manuală a multor mii de dispozitive din întreaga lume. De asemenea, contribuie la prevenirea opriri ale producţiei şi economiseşte costurile de întreţinere generate de configuraţii defectuose. Aceste avantaje fac din Ecosistemul Edge inovator un motor-cheie în digitalizarea întregului sistem de producţie al BMW Group.

Deoarece este deschis şi utilizează tehnologii IT standard, Ecosistemul Edge permite, de asemenea, partenerilor şi furnizorilor externi să-şi integreze componentele hardware şi software din întreaga lume în sistemul de producţie al BMW Group – eficient şi fără ajustări speciale. Integrarea hardware rapidă este activată de un program de instalare zero-touch care integrează noi dispozitive de vârf în ecosistem complet automat şi fără intervenţia utilizatorului.

 

Creşterea eficienţei şi reducerea timpilor de oprire în producţie

Configurarea aplicaţiei este gestionată central de platforma cloud şi permite schimbarea rapide, ceea ce este deosebit de important pentru producţie. Prin urmare, dacă un dispozitiv de vârf cedează, durează doar câteva minute pentru a încărca aplicaţia şi configuraţia completă pe un dispozitiv nou. Acest lucru reduce la minimum timpii de nefuncţionare în producţie şi elimină nevoia de gestionare separată şi complexă a unui backup.

 

Distribuţia mondială a modelelor AI

Ecosistemul Edge al BMW Group este utilizat deja în mai multe aplicaţii din întreaga lume. În producţie, conectează camerele şi dispozitivele de vârf ale modelelor specializate de învăţare profundă utilizate pentru asigurarea calităţii în linie. De asemenea, permite gestionarea datelor de imagine, care sunt supuse procesării specifice aplicaţiei la nivel local, şi oferă flexibilitatea necesară pentru schimbul agil de modele AI.

Ecosistemul Edge este folosit şi în atelierul de presare. Aici, tabla trebuie unsă înainte de a fi modelată, dar cantitatea de lubrifiere necesară depinde de o serie de factori, cum ar fi timpul de depozitare. Pentru a asigura cantitatea optimă de lubrifiere, a fost dezvoltat un model de deep learning care transmite maşinii parametrii de lubrifiere pentru fiecare foaie de presare şi controlează sistemul în timp real. Modelul a fost distribuit şi este actualizat constant în Ecosistemul Edge al BMW Group ca o aplicaţie pentru presele BMW Group din întreaga lume, astfel încât să fie folosit doar atât ulei cât este necesar.

Modernizare a sistemelor existente

Ecosistemul Edge poate fi folosit şi pentru a actualiza sistemele existente, astfel încât şi ele să poată funcţiona cu aplicaţii moderne în cloud. Acest lucru se realizează prin instalarea unui software gateway special pe un dispozitiv Edge din sistem, care apoi îşi converteşte datele în formate compatibile cu cloud. De exemplu, tehnologia este folosită pentru integrarea maşinilor de încărcare şi a uşilor ignifuge în reţeaua de sisteme autonome de transport din logistică.

 

Ecosistemul Edge premiat

Impactul de valoare adăugată pe care îl va avea Ecosistemul Edge al BMW Group asupra producţiei viitoare a fost confirmat acum de o sursă independentă. Acum, sistemul a câştigat Microsoft Intelligent Manufacturing Award 2021, prezentat de Microsoft şi Roland Berger, la categoria Envision.

Etichete: , ,