Instagram introduce mesageria directă criptată în Ucraina, dar și în Rusia

Scris de | 2 martie, 2022
Instagram introduce mesageria directă criptată în Ucraina, dar și în Rusia

 

Pe măsură ce Meta își intensifică eforturile de a proteja utilizatorii din Ucraina, acum oferă mesageria directă criptată pentru toți adulții din țară. Utilizatorii din Ucraina vor primi o notificare care îi avertizează cu privire la opțiunea de a utiliza chat-uri criptate end-to-end, permițându-le să aleagă o metodă mai sigură de conversație dacă doresc acest lucru.

Wesite-ul TechCrunch a remarcat că alte aplicații Meta, cum ar fi Messenger și WhatsApp, oferă deja capabilități de criptare end-to-end.

Compania a declarat că a decis să lanseze funcția și pentru cetățenii din Rusia, precum și pentru a ajuta activiștii să organizeze proteste și să vorbească fără riscul de a fi spionați.

„Creatori și influenceri, activiști și muzicieni proeminenți ruși, folosesc Facebook și Instagram pentru a accesa informații și a se pronunța împotriva invaziei”, a explicat Nick Clegg, președintele Afacerilor Globale al Meta.

„Vrem ca ei să continue să poată face acest lucru. Și dorim ca oamenii din Rusia să poată continua să audă de președintele Zelensky și de alții din Ucraina”, a adăugat el.

Protocolul a raportat că, în materie de răzbunare la noile politici ale Meta, Rusia a început să restricționeze parțial utilizarea Facebook în țară.

Clegg a dezvăluit că „degradarea serviciului” în regiune a fost „cu siguranță vizibilă”, în special cu postări care implică imagini și videoclipuri, care ar putea împiedica cetățenii ruși să primească știri despre ceea ce se întâmplă de fapt în afara granițelor sale.

Acesta ar putea fi motivul pentru care Meta a refuzat cererea Ucrainei de a-și bloca complet serviciile în Rusia, deși a restricționat mass-media de stat să facă publicitate sau să monetizeze pe platformele sale.

„Credem că este esențial, atât timp cât acest lucru continuă, ca rușii obișnuiți să poată folosi serviciile noastre pentru a se exprima, a organiza și a protesta și pentru a ajunge la familia și prietenii din comunitate”, a declarat acesta.

Etichete: , , , ,