Google oferă alerte pentru raiduri aeriene în Ucraina pe telefoanele Android

Scris de | 12 martie, 2022
Google oferă alerte pentru raiduri aeriene în Ucraina pe telefoanele Android

Giganţii tech continuă să se implice în războiul dintre Rusia şi Ucraina, ajutând populaţia asediată din Kiev şi marile oraşele ucrainiene. De această dată Google a luat măsuri şi a decis să ofere alerte pentru raiduri aeriene pe telefoanele Android.

Google a mai luat o măsură la final de februarie şi anume dezactivarea anumitor funcţii din Google Maps, mai precis informaţii despre trafic şi locuri aglomerate. Asta pentru a nu îi ajuta pe ruşi în invazie, respectivele informaţii intrând în categoria „military intelligence”. Acum apare un update al Google Play Services, care oferă alerte pentru atacuri aeriene, activate la cererea Guvernului local. Asta va completa sirenele şi sistemele de avertizare deja existente.

Vicepreşedintele Google pe secţiunea de inginerie afirmă că Google a folosit acelaşi sistem cu latenţă redusă ca şi cel folosit pentru detectarea cutremurelor. Lucrurile au evoluat mult în ultimele zile în relaţia giganţilor tech cu Rusia. Amazon nu mai accepta utilizatori înregistraţi în Rusia pentru serviciile Amazon Cloud Services, iar Google Play a suspendat plăţile în Rusia.

Google a decis să nu mai ofere reclame în clipurile şi motorul de căutare din Rusia. Google caută şi metode pentru a ajuta hotelurile din ţările vecine Ucrainei pentru a indica refugiaţilor că îi pot găzdui gratuit. Peste 2 milioane de refugiaţi au părăsit ţara în ultimele săptămâni.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena