Ucraina legalizează oficial criptomonede, după donații de peste 100 de milioane de dolari

Scris de | 17 martie, 2022
Ucraina legalizează oficial criptomonede, după donații de peste 100 de milioane de dolari

 

După ce a primit peste 100 de milioane de dolari în donații de criptomonede de la începutul invaziei, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a semnat un proiect de lege care legalizează monedele digitale.

Potrivit Engadget, aceasta înseamnă că schimburile de criptomonede vor fi acum permise să funcționeze în țară și chiar să deschidă conturi în băncile ucrainene.

„Semnarea acestei legi de către președinte este un alt pas important către scoaterea din umbră a sectorului cripto și lansarea unei piețe legale pentru active virtuale în Ucraina”, a declarat Ministerul Transformării Digitale din Ucraina.

În ciuda abundenței de donații, criptomoneda încă funcționa într-un spațiu gri în Ucraina, cetățenii și companiile neavând voie să dețină sau să comercializeze active digitale pe piață. Înainte ca actualul proiect de lege să fie adoptat, Zelenskyy a respins o versiune anterioară din septembrie 2021.

Odată cu noua lege în vigoare, este de așteptat ca țara să stabilească acum un cadru legal privind modul în care poate fi utilizată criptomoneda, Banca Națională a Ucrainei și Comisia Națională pentru Valori Mobiliare și Piața de Valori fiind responsabile de supravegherea procedurilor ce vor fi adoptate.

Etichete: , , ,