DJI prezintă drona Matrice M30, care poate zbura pe ploaie torenţială şi are dock robotic

Scris de | 23 martie, 2022
DJI prezintă drona Matrice M30, care poate zbura pe ploaie torenţială şi are dock robotic

DJI a prezentat pe 22 martie noua colecţie de drone enterprise, Matrice M30. Acestea sunt drone pentru uz industrial şi profesional, care pot zbura pe ploaie torenţială. Ele vin cu propriul braţ robotic şi captura foto/video avansată.

Până acum cea mai avansată dronă DJI era M300 RTK, dar acum apare şi M30, cu sub versiunea cu upgrade de cameră M30T. Produsul e gândit să reziste la vânt puternic, ploaie torenţială, altitudine ridicată, ba chiar şi zăpadă şi temperaturi de la minus 20 de grade Celsius la plus 50. M30 încape într-un rucsac şi e cea mai portabilă dronă industrială de pe planetă. Oferă o autonomie de 41 de minute şi primeşte o cutie robotică, care o „lansează” din spatele unei camionete la nevoie.

Acel DJI Dock are propria sa staţie meteo, camere de supraveghere, antene, încărcare rapidă automată în 25 de minute şi oferă suport dronei de la o distanţă de până la 7 kilometri. Dock-ul are nevoie de alimentare dedicată şi acces la Internet, dar are şi o baterie internă , de rezervă şi suportă un dongle 4G. În ce priveşte camera, M30 vine cu un senzor CMOS de 48 MP, cu zoom optic 5X şi digital până la 200X, dar şi o cameră wide angle de 12 MP. Poate face fotografii 8K şi filmări 4K la 30 FPS, având şi un senzor laser pentru obţinerea de coordonate precise pentru obiecte aflate la o distanţă de 1200 de metri.

M30T plusează pe lângă acei senzori şi cu o cameră termică radiometrică. Dronele au şi un sistem de detecţie a obstacolelor în 6 direcţii, un sistem de aterizare de urgenţă cu 3 elice şi o telecomandă cu ecran de 7 inch şi certificare IP54. M30 costă de la 10.000 de dolari în sus, iar M30T de la 14.000 de dolari. Există şi un nou software DJI FlightHub 2, care va sosi la toamnă pentru a administra flotele de drone enterprise.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge