REVIEW Razer Huntsman V2 – Cea mai rapidă tastatură din lume

REVIEW Razer Huntsman V2 – Cea mai rapidă tastatură din lume

Scris de | 17 decembrie, 2021

A trecut ceva timp de când am testat o tastatură, iar acest lucru s-a schimbat odată cu Razer Huntsman V2, anunțată de producătorul american în septembrie și care și-a găsit un loc pe biroul meu începând cu a doua jumătate a lui noiembrie.

Anunțată în toamnă ca fiind „cea mai rapidă tastatură din lume”, Razer Huntsman V2 nu își trădează viteza prin design. Aș zice că este unul dintre cele mai simple și, totodată, mai frumoase tastaturi pe care le-a făcut Razer – complet neagră, cu margini ușor rotunjite și taste mari, „sănătoase”, cu mult spațiu între ele. În partea din dreapta sus se găsesc și butoanele media, alături de o rotiță pentru volum.

În pachetul tastaturii vei regăsi și un wrist rest moale, o pernuță pe care îți poți ține mâinile atunci când scrii la tastatură. Mă bucur că Razer a revenit la utilizarea acestor wrist rest-uri mai moi, mai ales pentru tastaturile sale de top, pentru că recent producătorul a folosit și unele din plastic.

Razer a introdus pe Huntsman V2 switch-urile sale optice de a doua generație, care vin în două variante, roșii și violet. Pe varianta testată de noi, am descoperit switch-uri roșii, care nu scot un sunet atât de puternic, având niște mici amortizoare pe fiecare tastă, pentru a „tăia” din zgomot. Avantajul real al switch-urilor optice de la Razer este însă viteza, acestea folosindu-se de un fascicul de lumină infraroșie pentru a activa semnalul lor, ceea ce face ca delay-ul dintre apăsarea unei taste și executarea comenzii să fie foarte aproape de zero. Huntsman V2 poate ajunge la un polling rate de 8000Hz, de 8 ori mai rapidă decât majoritatea tastaturilor obișnuite, care au un polling rate de 1000Hz.

Pentru jocuri, va fi greu să găsești o tastatură mai bună ca Huntsman V2. Viteza pe care o are și spațierea excelentă a tastelor face ca, fie că joci un FPS, un MOBA sau un RPG, comenzile să îți fie la îndemână și ușor de activat. Dacă vrei o tastatură bună pentru scris însă, nu o să fii tocmai fericit cu Huntsman V2 – fie asta, fie m-am dezobișnuit eu complet de scris pe tastaturi mari, după ce am folosit-o o lungă perioadă de timp pe cea de la Apple (deși mă îndoiesc, ținând cont că acasă am o tastatură opto-mecanică. În fine, ideea e că în typing test am scos o medie de 75 de cuvinte pe minut din 5 teste, destul de scăzută și sub cele 80-85 cuvinte pe minut pe care le am în mod normal.

„Capacele” tastelor sunt acele Doubleshot PBT Keycaps pe care Razer le-a mai pus pe tastaturile sale recente, fiind realizate din plastic ABS, care le face mai durabile decât tastele obișnuite. De asemenea, imprimarea aplicată pe taste nu ar trebui să se poată șterge nici după o perioadă îndelungată, conform celor de la Razer. Bineînțeles, fiind vorba de un produs de gaming, nu lipsește iluminarea RGB, care se poate controla prin Razer Synapse, și vine cu o mulțime de profiluri diferite și stiluri noi de culoare.

Concluzia connect

Razer Huntsman V2 este o tastatură excelentă, perfectă pentru gaming grație vitezei sale, însă deloc ieftină. Costă 200 de dolari, o sumă pe care probabil doar cei mai înfocați fani Razer sunt pregătiți să o scoată din buzunar imediat, însă dezavantajele sale sunt prea mici pentru a-i știrbi din calitate. Construcția excelentă, RGB-ul nelipsit, care se poate controla din aplicația Razer Synapse și wrist rest-ul inclus sunt alte atuuri de care Huntsman V2 se bucură din plin.

Plusuri

  • Viteza.
  • Tastele extrem de rezistente, cu capacele Doubleshot PBT.
  • Wrist rest-ul moale este extrem de confortabil.
  • Tastele oferă o senzație foarte plăcută la apăsare și integrarea media keys-urilor este un bonus binevenit.

Minusuri

  • Prețul este unul pe care doar gamerii cei mai înflăcărați vor fi dispuși să îl plătească.
  • Nu este o tastatură tocmai optimă și pentru folosirea în timpul muncii.

Etichete: , , , ,