REVIEW Razer Wolverine V2 (Mercury White) – Control mai bun în shootere pe Xbox

REVIEW Razer Wolverine V2 (Mercury White) – Control mai bun în shootere pe Xbox

Scris de | 5 noiembrie, 2021

În ultima perioadă, am dezvoltat o mică pasiune pentru controllere, pornită odată cu achiziția unui Xbox Series X. Am început cu versiunea în culoarea Shock Blue, și până la sfârșitul anului îmi doresc să adaug la „colecție” varianta Electric Volt și Aqua Shift, însă până să fac acest pas, în mâinile mele a ajuns noul Wolverine V2 de la Razer, un controller pe fir realizat special pentru noua generație de console a celor de la Microsoft.

Varianta care a ajuns în redacția noastră (și a fost luată prompt acasă de către mine ulterior) este în culoarea Mercury White, una foarte arătoasă, însă care creează câteva probleme. Ideea e că dacă obișnuiești să ai sesiuni lungi de gaming, de 2-3-4 ore, mâinile îți vor transpira cu siguranță, și pe un controller alb lucrul acesta nu se va vedea prea bine. Cam orice gadget alb ai avea, va trebui să îl cureți în mod regulat ca să îi păstrezi un aspect plăcut, și Razer Wolverine V2 nu face excepție de la această „regulă”.

Priza este cea obișnuită pentru controllerele de Xbox, care au avut tot timpul cea mai bună și mai ergonomică formă – nu degeaba controllerul de PS5 a împrumutat și el acest form factor -, iar marginile sunt texturate pentru a nu-ți aluneca din mână.

Conectarea se face instant, evident, prin cablu. Acesta este foarte lung și ajunge lejer pe o canapea situată la doi metri în fața televizorului, iar în partea de jos a controllerului vei remarca un port de 3,5mm, pentru a-ți conecta căștile favorite.

Pe lângă butoanele clasice pe care le are orice controller de Xbox Series X/S, Razer Wolverine V2 vine cu încă două (M1 și M2), adiacente triggerelor și bumperelor. Pe acestea le poți configura în ce fel vrei tu din aplicația Razer Controller for Xbox, pe care o găsești în magazinul de pe consolă foarte ușor. Bineînțeles, controllerul poate fi folosit și pe PC, prin conectarea la un USB-A.

Pe spate vei remarca și două switch-uri, care vor fi extrem de utile în shootere. Odată ce le activezi, acestea blochează cursa triggerelor pe la jumătate, scurtând-o semnificativ și permițându-ți astfel să tragi mai rapid cu arma, lucru care te ajută mai ales în multiplayer. Poți folosi asta și în unele jocuri de curse, precum F1 2021, dacă vrei să ai un start mai rapid, însă aici îți vei pierde puțin din controlul asupra vitezei, fiind mult mai sensibilă accelerația și frâna.

D-Pad-ul și butoanele YAXB sunt acele mecha-tactile pe care Razer le mai folosește și pe unele tastaturi, și pe care le-a integrat și pe controllerele sale anterioare. Acestea opun o rezistență mai bună la apăsare decât butoanele clasice de pe un controller și oferă și o senzație „clicky”, foarte plăcută la apăsare.

Butoanele de Start și Select sunt amplasate într-un mod foarte interesant, pe diagonală, însă cum nu prea le folosești în jocuri, nu ar trebui să te deranjeze lucrul acesta. Plus că poți ajunge cu ușurință la ele, astfel că te vei obișnui rapid cu noile lor locuri.

În fine, stick-urile direcționale sunt simple, cu mici linii integrate pe suprafața lor, care se aseamănă cu ținta unei arme și permit un nivel de control foarte bun în mai toate jocurile în care e nevoie de ele – din nou, mă întorc la shootere, acolo unde vei avea nevoie de ele.

Concluzia connect

Nu sunt foarte multe de spus despre Razer Wolverine V2, în principal pentru că nu prea ai de ce să te legi. Este un controller excelent, pe măsura prețului pe care îl cere – aproape 600 de lei în varianta Mercury White, testată de noi, însă poți cumpăra varianta neagră, pentru o economie de 100 de lei.

Butoanele sunt excelente și controllerul în sine pare să fie destul de durabil – ajută la asta și faptul că Razer oferă garanție un an, iar adăugarea switch-urilor pentru oprirea triggerelor este un beneficiu de care te vei bucura mult în shootere și poate chiar și în jocuri de curse.

Plusuri

  • Switch-urile care blochează cursa pe care o au cele două triggere îmbunătățesc experiența în shootere.
  • Butoanele mecha-tactile oferă un feeling „clicky” și sunt foarte responsive.
  • Construcția este solidă și marginile texturate oferă un grip mai bun.

Minusuri

  • Culoarea face ca o curățare constant a controllerului să fie necesară, mai ales imediat ce termini sesiuni lungi de gaming.

Etichete: , , , ,