Sony va continua să producă PS4, pentru a trece peste lipsa stocurilor de PS5

Scris de | 12 ianuarie, 2022
Sony va continua să producă PS4, pentru a trece peste lipsa stocurilor de PS5

Se pare că Sony va copia o pagină din cartea celor de la NVIDIA în ceea ce privește felul în care se vor lupta cu criza de cipuri și va apela la produsele sale vechi. Mai exact, compania japoneză va continua să producă o cantitate de console PlayStation 4 în 2022, deoarece problemele cu stocurile de PlayStation 5 vor continua și în acest an.

Gigantul japonez nu a anunțat încă oficial când plănuiește să oprească producția de PS4, însă conform unui raport al celor de la Bloomberg, planul inițial era să renunțe la aceasta până la sfârșitul lui 2021. Cu toate acestea, se pare că încă un milion de console din generația veche vor ajunge în rafturile magazinelor în 2022.

PS4 nu este doar mai ușor de produs pentru Sony decât PS5, dar se și vinde la un preț mai redus și folosește procesoare mai puțin avansate, care se găsesc în cantități mai mari. Sursele celor de la Bloomberg adaugă și că o creștere a producției de PS4 le va oferi celor de la Sony mai multe variante atunci când negociază cu partenerii săi detaliile despre distribuția consolelor.

Primul PlayStation a fost scos din producție la 12 ani după lansarea oficială, iar cea mai bine vândută consolă din istorie, PlayStation 2, a avut o durată de viață de 13 ani. PS3 a rezistat timp de 11 ani, iar PS4 a fost lansat la doar 4 ani și jumătate după predecesorul său, în 2013.

Cea mai nouă consolă a celor de la Sony, PlayStation 5, a fost unul dintre produsele cele mai afectate de criza de componente, și în continuare cumpărarea sa este aproape imposibilă pe mapamond, cel puțin fără a achita prețuri mult mai mari decât cel oficial, stabilit de Sony.

Etichete: , , , , ,