BMW prezintă noul Seria 7 şi modelul electric i7, cu tehnologie avansată, design polarizant

Scris de | 21 aprilie, 2022
BMW prezintă noul Seria 7 şi modelul electric i7, cu tehnologie avansată, design polarizant

BMW a oferit primele detalii şi imagini pentru noile automobile din Seria 7, dar şi varianta electrică i7. Noul sedan este ultra dotat, cu tehnologie de vârf, iar în centrul experienţei stă un ecran uriaş, de 31.3 inch.

Maşina reprezentativă pentru BMW este acum noua Serie 7. Designul a polarizat deja lumea, prin botul bombat şi grila masivă, dar şi farufrile discrete. Blocurile frontale de lumini au fost regândite şi sunt clar inspirate de BMW X7. Grila are acum un contur iluminat, iar în spate vedem stopuri LED înguste. Sedanul germanilor va sosi cu un ampatament lung, dar are multe variante, inclusiv unele M Sport.

La interior găsim piele artificială Veganza în versiunea standarde de maşină, dar şi piele Merino într-o altă configuraţie. Există şi plafon panoramic, climatizare cu multe opţiuni şi chiar personalizarea scaunelor din spate până la nivel Executive Lounge, în care sunt mai degrabă fotolii decât scaune clasice. Include un ecran de 12.3 inch pentru instrumentele de bord şi un panou de 14.9 inch pentru sistemul multimedia BMW iDrive 8. Locurile din spate se bucură de un ecran de 31.3 inch, cu rezoluţie 8K şi Amazon Fire TV integrat. El vă coborî din plafon, într-un mod savuros.

Versiunea electrică se numeşte BMW i7 şi o veţi putea distinge de cea clasică prin accentele albastre. Va sosi în prima fază sub forma unui i7 xDrive 60, cu două motoare electrice, generând 544 de cai putere şi cuplu de 745 Nm. Atinge suta în 4.7 secunde. Bateria de 101.7 Wh asigură o autonomie de până la 625 de kilometri cu o singură alimentare. Are şi încărcare rapidă, iar după 10 minute ajunge la 170 de kilometri autonomie. Va exista şi o versiune i70 M70 xDrive de 660 de cai putere, dar şi două variante plugin hibrid 750e xDrive şi M760e xDrive, cea din urmă cu 571 cai putere.

Automobilele sunt disponibile în 9 nuanţe metalice, 4 culori BMW Individiual şi o inedită tema bicoloră. Vârful de gamă pe benzină va fi 760i xDrive, va avea motor V8 twin turbo şi va atinge 544 CP. Suta e atinsă în 4.2 secunde. Şofatul autonom e de asemenea în cărţi, până la nivelul 3.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Slashgear