Soluția de cashless payments prin care jucătorii din industria de entertainment pot să-și majoreze încasările

Scris de | 11 mai, 2022
Soluția de cashless payments prin care jucătorii din industria de entertainment pot să-și majoreze încasările

Oveit, compania americană de origine română care combină experiența evenimentelor cu cea a cumpărăturilor live, prin soluții digitale de online ticketing și live stream shopping, lansează Oveit Wallet, un produs ce vine în completarea Oveit Pay, soluție deja consacrată în portofoliul companiei. Cele două produse tehnologice de cashless payments sunt destinate festivalurilor, organizatorilor de evenimente, respectiv parcurilor de agrement, și rulează printr-un sistem blockchain proprietar al companiei pentru o securitate sporită a plăților.

Oveit Pay este un sistem de de plată digital prin care se operează plățile în cadrul evenimentelor de mici sau mari dimensiuni, al zonelor de agrement și al parcurilor de distracții. Oveit pune la dispoziția utilizatorilor atât soluția tehnică de plată, cât și brățara pentru operarea plăților. Este cel mai scalabil produs de acest tip în piața de profil pe care compania îl oferă deja de câțiva ani clienților săi internaționali din țări precum Statele Unite ale Americii, Japonia, Africa de Sud, Marea Britanie, Irlanda și Mexic.

„Le oferim mereu clienților noștri cele mai complete și profesioniste servicii, printre ele și instalarea și mentenanța produselor Oveit. Suntem mereu la dispoziția lor, asistându-i în tot procesul de setare al produsului, de la instalare până la training-uri pe sistemul de plată și suport la fața locului”, afirmă Mihai Drăgan, COO Oveit.

Prin intermediul Oveit Pay, organizatorii au acces la statisticile de cumpărare din timpul evenimentului sau din cadrul parcurilor de agrement, își cresc valoarea încasărilor prin înregistrarea reală a tuturor vânzărilor efectuate, vizualizează statistici de vânzări ale brandurilor partenere și pot urmări traseul participanților și comportamentul lor de cumpărare. Datele obținute le oferă posibilitatea ajustării strategiilor de vânzare, ofertelor promoționale și cele mai bune parteneriate cu brandurile.

Oveit Wallet este serviciul destinat participanților la festivaluri și vizitatorilor parcurilor de agrement prin care aceștia își stochează banii și beneficiile oferite de organizatori, și unde operează plățile prin scanarea unui QR code, reducând astfel costurile administrative pentru administratorul locației sau evenimentului. Beneficiul major este dat de securitatea sporită a finanțelor proprii și libertatea oferită de un portofel digital care înlătură grijile gestionării numerarului în cadrul unei mulțimi mari.

„Prin cele două produse, alături de Streams.Live, ne dorim să construim în timp un ecosistem al experiențelor live diverse, atât la festivaluri, în parcuri de agrement și de distracții, precum și în cumpărăturile live experiențiale. Aducem o securitate sporită a plăților prin sistemul blockchain pe care rulează, eliminăm timpii de așteptare care de multe ori impactează negativ experiența participanților, facilităm interacțiunea cu brandurile partenere și, poate cel important, vom asigura transferabilitatea beneficiilor între locațiile și evenimentele din ecosistem”, afirmă Mihai Drăgan, COO Oveit.

Tranzacțiile cashless, cele mai rapide modalități din piață

Metoda de plată cashless payment a devenit în ultima perioadă din ce în ce mai utilizată. Beneficiile folosirii acesteia sunt numeroase, mai ales pentru că tranzacțiile sunt mult mai rapide decât cele obișnuite. Conform Alianței pentru Siguranța Tehnologiei, tranzacțiile cashless sunt cu 63% mai rapide decât cele cu cash, și cu 53% mai rapide decât modelul clasic de plată cu cardul. Pe lângă faptul că acest tip de plată nu necesită o conexiune activă la internet, este și mai sigur, întrucât se realizează cu brățări care sunt imposibil de pierdut sau de furat. Atfel, prin utilizarea Oveit Wallet, clienții pot își pot alimenta conturile digitale direct de pe telefonul mobil, având ca modalitate de plată atât brățara, cât și codul QR dinamic.

Compania Oveit a fost înființată în anul 2015 și a devenit rapid cunoscută pentru soluțiile software pe care le punea la dispoziție (control acces, ticketing, analiză de date). Tot atunci au decis și să facă experiențe precum conferințe sau festivaluri live. În 2017 a fost dezvoltat procesul de cashless payments pentru evenimente și locații, fiind locul 4 în lume pe acest segment. Compania și-a extins operațiunile, iar în 2019 și-a mutat sediul în Austin, Texas, de unde au început să opereze activitatea la nivel global. În prezent, Oveit operează în Statele Unite ale Americii, Japonia, Africa de Sud, Marea Britanie, Irlanda și Mexic. În România, deja există evenimente care folosesc metoda Oveit, cum ar fi BurgerFest, Awake Festival, Fall in Love, Brizo, Deep Forest Fest și nu numai.

Etichete: , , , ,