Honda Prologue este primul SUV electric al companiei; Va sosi în 2024

Scris de | 19 mai, 2022
Honda Prologue este primul SUV electric al companiei; Va sosi în 2024

Honda intră serios pe piaţa electricelor, odată cu prezentarea primului său SUV electric, Prologue. După ce a anunţat micuţul Honda E şi o colaborare pe termen lung cu GM, Honda se duce şi înspre segmentul vehiculelor masive. Acest Honda Prologue va sosi în 2024.

Deocamdată avem doar imagini teaser şi o randare cu vehiculului. Are un design curat şi pneuri masive, iar Prologue este rezultatul unei colaborări dintre studiourile Honda din Los Angeles şi Japonia. Vom vedea un ampatament lung aici şi GM va furniza bateria şi transmisia. Grila frontală îmi aminteşte de conceptele de SUV-uri Dacia electrice care apăreau înainte de Spring. Farurile sunt discrete pentru un vehicul de genul şi nici grila nu e chiar uriaşă. E un uşor vibe de Subaru în zona de jos a faţadei.

Honda are în plan să dezvăluie 30 de vehicule electrice noi până în 2030, cu vânzări estimate la 2 milioane de unităţi. După vânzarea lui Prologue din 2024 Honda va începe să producă şi vândă vehicule electrice bazate pe arhitectura e:Architecture din 2026. Vom avea şi vehicule electrice mai accesibile co-dezvoltate cu GM din 2027.

Prologue va avea şi un echivalent în gama Acura. Honda are un portofoliu destul de mic de electrice faţă de alte branduri, iar recent a renunţat şi la seria Clarity. A pariat pe modele cu hidrogen şi hibride o perioadă.

Etichete: , , ,

Sursa: The Verge