Old School vs. Electric Cool – BMW Group la prima ediţie Poli Auto Fest

Scris de | 19 mai, 2022
Old School vs. Electric Cool – BMW Group la prima ediţie Poli Auto Fest

 

Prima ediţie Poli Auto Fest, o expoziţie auto organizată în Campusul Politehnicii Bucureşti în perioada 20-22 mai, va pune faţă în faţă două imagini diferite ale BMW Group – avangarda electrică BMW i4 şi BMW iX alături de BMW Seria 2 Coupé şi referinţa de acum o jumătate de secol, BMW 2002. Cele mai noi modele electrice BMW vin cu unul dintre cele mai sofisticate sisteme de propulsie electrică, un redesign spectaculos de interior şi multe soluţii tehnologice sofisticate. În contrast, BMW Seria 2 Coupé vine cu o abordare puristă – un motor de şase cilindri, emblematic pentru BMW, amplasat longitudinal, tracţiune concentrată pe puntea spate şi distribuţia de mase 50-50, esenţială pentru un comportament dinamic exemplar. Referinţa istorică pentru Seria 2 Coupé, legendarul BMW 2002, va fi şi aceasta prezentă. Este cel mai sportiv reprezentant, de acum mai bine de jumătate de secol, al relansării mărcii BMW – aşa-numita gamă de modele Neue Klasse. Inspirat din succesul anilor ’60, noua avangardă de modele electrice BMW a primit încă o dată supranumele „Neue Klasse”.

Driving Experience Romania, echipa de training de condus cu certificare BMW Driving Experience, este alături de prezenţa BMW. Zilnic vor fi câte trei sesiuni de recomandări esenţiale pentru condus în siguranţă, care au în prim-plan poziţia corectă la volan. Cum trebuie să aranjez scaunul, care este cea mai bună poziţie a spătarului sau a mâinilor pe volan – sunt întrebări sau chiar mituri urbane pe care echipa de instructori le rezolvă cu claritate şi explicaţii logice. În plus, Driving Experience Romania va organiza un program de demonstraţii şi experienţe ale sistemelor de asistenţă BMW, unde înscrierea este liberă.

Vineri, în prima parte a zilei, MINI Electric Racing MIMI EVO are o oprire la Poli Auto Fest între două evenimente. În timpul săptămânii, în cadrul Creative Sustainable Week, arta s-a întors pe primul MINI Electric de curse din istorie. În timpul evenimentului, artistul Bogdan Cazacincu a realizat o nouă lucrare pe acoperiş, prima pictată direct. MIMI, susţinut de trei parteneri puternici – Unicredit Leasing, Renovatio e-charge şi Michelin -, reia participările la cursele de viteză în coastă, cu participarea la Trofeul Măgherani.

Prezenţa BMW Group este completată cu expunerea unei serii de motociclete spectaculoase MW Motorrad: R18 B B- cu un design legendar şi cel mai mare motor boxer din istorie pe o motocicletă -, R 1250 GS Adventure – cel mai emblematic şi reprezentativ model al mărcii, dar şi eroul multor călătorii în jurul lumii – şi sportiva S 1000 R.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , , , , , ,