Ar putea noua generație a „CarPlay” de la Apple să semnaleze calea de urmat pentru Apple Car?

Scris de | 9 iunie, 2022
Ar putea noua generație a „CarPlay” de la Apple să semnaleze calea de urmat pentru Apple Car?

 

Dacă sunteți fani Apple și așteptați și mașina cu aceeași siglă a mărului mușcat, acest articol este pentru voi. La recentul WWDC 2022, Apple a anunțat upgrade-uri majore la sistemul său de operare CarPlay, care ar putea anunța începutul foarte așteptatului Apple Car.

Ceea ce era odată un sistem de infotainment care vă permitea să accesați funcții precum navigarea pe hartă, muzică, mesaje și multe altele, acum s-a extins pentru a controla tot ce se află în mașină și, evident, totul poate fi făcut de pe iPhone.

Actualizarea actuală iOS16 va putea acum să accepte aplicații de alimentare și de sarcini pentru șofer, care au fost adăugate la lista de aplicații disponibile pe CarPlay. Alimentarea cu combustibil vă ajută să vă monitorizați rezervele de combustibil, în timp ce aplicațiile pentru sarcini pentru șofer oferă șoferilor asistență pentru taxare, remorcare și pentru situații de urgență.

Mesajele și podcasturile primesc, de asemenea, un upgrade. Text-to-speech de la Siri primește progrese care ușurează utilizarea de către șoferi. Podcasturile sunt, de asemenea, complet integrate în sistemul de operare, iar șoferii pot găsi și asculta episoadele lor preferate chiar de pe tabloul de bord.

În ceea ce privește viitorul CarPlay, tehnologia de „mirroring” a crescut pentru a include controlul climatului din mașină, încălzitoarele de scaune și va găzdui vitezometrul și nivelurile de combustibil/baterie.

Sistemul de operare este compatibil cu diferite raporturi de aspect și va acoperi întregul tablou de bord al mașinii, de la ușă la ușă. Acest lucru le va duce șoferilor o nouă experiență de condus, pe măsură ce ecosistemul Apple va crește. Continuitatea celor de la Apple va ușura și mai mult viața utilizatorilor săi, deoarece dispozitivele voastre se vor sincroniza perfect cu mașina și vor putea fi folosite în tandem.

Utilizatorii vor avea, de asemenea, personalizare completă, putând alege dintre diferite teme, imagini de fundal și widget-uri, care vor aduce personalitatea fiecăruia în mașină. De la culori diferite, la control deplin asupra a ceea ce este afișat pe tabloul de bord, totul depinde de tine.

Apple Home poate fi accesat și din CarPlay, permițând utilizatorilor să-și controleze dispozitivele de acasă din propria mașină.

Dacă citirea acestui articol v-a încântat să testați apilcația, din păcate, va trebui să așteptați. Apple nu intenționează să lanseze mașini cu CarPlay integrat până în 2023.

Cu toate acestea, cunoaștem unii dintre producătorii implicați: Audi, Acura, Ford, Honda, Mercedes Benz și Porsche sunt câteva dintre mărcile listate ca parteneri.

Va fi adăugată în curând mașina proprie pentru Apple pe lista automobilelor disponibile la vânzare? Timpul ne va spune, dar deocamdată, semnele sunt bune și experiența astfel dobândită va fi un atu în plus pentru compania din Cupertino.

Etichete: , , , , , , , , , , ,