Funcția Emergency SOS de pe Apple Watch a ajutat la salvarea unei femei prinse într-un rău rece ca gheața

Scris de | 23 iunie, 2022
Funcția Emergency SOS de pe Apple Watch a ajutat la salvarea unei femei prinse într-un rău rece ca gheața

O înotătoare de pe râul Columbia și-a folosit ceasul inteligent Apple Watch pentru a suna la serviciile de urgență după ce a rămas cu piciorul înțepenit între niște stânci în apa rece ca gheața.

Pe 15 iunie, o femeie înota în râul Columbia, lângă The Dalles, Oregon. Lucrurile au devenit periculoase destul de repede, după ce piciorul ei a fost prins sub stâncile de pe fundul râului și nu a putut să-l elibereze. Femeia și-a folosit Apple Watch-ul pentru a suna serviciile de urgență.

Departamentul de poliție din orașul Dalles a răspuns imediat la criză și potrivit raportului poliției, înotătoriul prezenta semnde de epuizare și hipotermie atunci când polițiștii au ajuns la fața locului. La acea vreme, în zona erau ploi continue, iar râul era extrem de ridicat, cu temperatura apei în jur de 13 grade Celsius în jurul oerei 18:30.

După cum probabil știți, aceasta nu este singura dată când Apple Watch a ajutat pe cineva care are nevoie de ajutor. Au existat numereoase situații când utilizatorii de Apple Watch apelează cu succes serviciile de urgență cu ajutorul funcției SOS și există și povești de succes și cu funcția Fall Detection, o caracteristică destul de utilă pentru persoanele în vârstă care poate apela automat serviciile de urgență dacă detectează o cădere și purtătorul nu apasă butonul „Sunt ok”.

Etichete: , , ,