Zece elevi de clasa a VIII-a vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din Brazilia

Scris de | 28 iunie, 2022
Zece elevi de clasa a VIII-a vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din Brazilia

O echipă de 10 elevi de clasa a VIII-a din cadrul C.N. „Zinca Golescu” din Pitești va reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică 2022, organizat în Brazilia. Participarea vine ca urmare a obținerii titlului de vice-campioni la Competiția Națională de Robotică de anul acesta, unde au prezentat un proiect cu tema „Transportul Eco/Green”.

Echipa „TehnoZ Lightning Bolts” va reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică „Sesi First International Open”, ce va avea loc la Rio de Janeiro, între 5-7 august 2022. La această competiție internațională va participa un număr de aproximativ 100 de echipe selectate dintre 35,000 de echipe la nivel mondial, fiecare dintre acestea având ca scop expunerea la cel mai înalt nivel a unor roboți unici și a proiectelor lor complexe.

Timp de aproximativ 6 luni, echipa românească a fost implicată în cercetare, rezolvare de probleme, programare și inginerie. Membrii echipei au construit și programat un robot LEGO Education SPIKE Prime care îndeplinește cât mai multe misiuni pe planșa de joc și au dezvoltat un proiect de cercetare al cărui obiectiv a fost identificarea și rezolvarea unei probleme din lumea reală, conform tematicii sezonului.

Anul acesta, elevii din Pitești au participat pentru prima dată la competiția națională de robotică „First Lego League Challenge 2022”, unde au obținut premiul al II-lea. În cadrul competiției naționale, aceștia au ales ca temă „Transportul Eco/Green”, respectiv optimizarea transporturilor de mărfuri cu beneficii în ceea ce privește siguranța și confortul șoferului, mediul și menținerea bunurilor transportate într-o formă cât mai bună.

Roweb, companie locală de software development, s-a alăturat eforturilor de susținere a echipei „TehnoZ Lightning Bolts” și va oferi sprijin financiar pentru cheltuielile de deplasare, cazare și echipamente pe perioada desfășurării concursului mondial. Această inițiativă vine ca o completare a demersului Roweb de susținere a educației. Printre proiectele desfășurate de-a lungul timpului în acest segment se numără și participarea la dezvoltarea de laboratoare în facultățile de profil din Craiova și Pitești și donarea de echipamente IT către acestea.

Etichete: , , , ,