Bugatti intră pe piaţa trotinetelor electrice cu modelul Bugatti 9.0; Iată cât costă

Scris de | 2 iulie, 2022
Bugatti intră pe piaţa trotinetelor electrice cu modelul Bugatti 9.0; Iată cât costă

Bugatti este un nume pe care îl asociem cu supermaşinile, dar compania intrase şi în segmentul produselor de lux la un moment dat. Chiar dacă sacrilegiul unui Bugatti electric nu a fost înfăptuit încă, azi aflăm că a apărut o trotinetă electrică numită Bugatti 9.0.

Acest „electric scooter” costă 1200 de dolari şi ajunge la o viteză de 30 km/h. Este pliabil pentru a fi mai uşor de transportat şi oferă o autonomie de 35 de kilometri. Producătorul francez de automobile a intrat târziu pe această piaţă, pe care fac furori nume ca Xiaomi de exemplu, care are şi parteneriat cu Mercedes-Benz. Bugatti 9.0 reprezintă încununarea unui parteneriat dintre Bugatti şi producătorul de accesorii electronice Bytech.

Trotineta este uşoară, lucioasă şi confortabilă. Cântăreşte sub 16 kilograme şi are un cadru din aliaj de magneziu. Avem şi un sistem de iluminare pentru cursele de noapte, iluminare furnizată de faruri din faţă şi spate, plus sistem de semnalizare pentru viraje. O iluminare cu proiecţie a monogramei EB se află în spate. Există şi un display LED care oferă date şi metrici despre performanţa trotinetei, capacitatea bateriei şi autonomia.

Încărcarea se face cu un încărcător dedicat, iar suportul oferit aici este unul robust. Avem şi o incuietoare care blochează ghidonul atunci când trotineta e pliată. Bugatti 9.0 are pneuri de 9 inch şi aparent nu există un sistem dedicat de suspensie. Bugatti s-a ocupat cu mare atenţie de frâne, implementând un sistem dual de frânare, cu o frână frontală de mână şi ABS electronic în spate. Produsul se vinde pe site-ul Bugatti Scooters în 3 nuanţe: argintiu, negru, albastru.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina