Huawei Tag a sosit: tracker cu preţ mai mic decât Apple AirTag

Scris de | 9 iulie, 2022
Huawei Tag a sosit: tracker cu preţ mai mic decât Apple AirTag

Huawei a lansat împreună cu telefoanele Nova 10 în ultima săptămână şi un mic dispozitiv numit Huawei Tag. Este alternativa mai ieftină la Apple AirTag şi Samsung Smart Tag şi vine după ce ambii rivali ai companiei au renunţat să mai lanseze trackere proprii.

Asta pentru că îngrijorarea cu privire la încălcarea intimităţii a bătut dorinţa de profit. Au fost de altfel făcute multe teste cu unităţi Apple AirTag folosite pentru spionaj sau de către stalkeri, modificate de hackeri şi descoperirile au fost îngrijorătoare. Nu şi pentru Huawei, care persistă în acest segment, oferind un „breloc pentru uituci”. Huawei Tag vine fără GPS şi se bazează pe dispozitivele cu Bluetooth din proximitate pentru a stabili poziţia sa.

Încă nu e clar dacă respectivele dispozitive trebuie să fie musai de la Huawei. Huawei Tag nu are nici un cip Ultra Wideband, deci asta scade automat precizia sa. Pe de altă parte vine cu certificare IP67, ceea ce îl face rezistent la apă şi praf şi bateria sa ţine până la un an cu o singură încărcare. Huawei a inclus aici şi un cip NFC, care partajează informaţii ale posesorului la nevoie, plus un mic speaker cu capacitate de 92 de decibeli pentru a ajuta localizarea sa.

Se poate conecta doar la dispozitive cu HarmonyOS 2.0 pentru început şi Huawei promite că raportarea localizării se va face în siguranţă, criptat. Cântăreşte doar 6 grame, are o talie de 5.6 mm şi are ca rol localizarea de obiecte pierdute (poşeta, chei, ghiozdan, portofel).

Preţul este de 15 dolari pentru o bucată, sau poţi cheltui 45 de dolari pe un pachet de 4 şi 10 dolari pe o husa-breloc.

Etichete: , , , ,