Nothing Phone (1) deja are probleme: ecran verde, condens sub carcasă

Scris de | 19 iulie, 2022
Nothing Phone (1) deja are probleme: ecran verde, condens sub carcasă

La doar o săptămână după prezentarea lui Nothing Phone (1) au început să apară şi problemele. Primele unităţi ale telefonului creat de startup-ul lui Carl Pei au ceva probleme. E vorba despre condens, ecran verde şi alte neajunsuri, pe care le aflaţi mai jos.

Startup-ul britanic Nothing a primit deja peste 200.000 de comenzi pentru acest telefon, care porneşte de la 469 de euro. Începând cu data de 21 iulie va putea fi comandat inclusiv în România de pe site-ul Nothing. Să trecem acum la probleme… ecranul AMOLED al telefonului afişează o nuanţă verde neplăcută atunci când luminozitatea este crescută. Am mai văzut situaţii de gen la telefoane precum Google Pixel-uri, iPhone-uri, doar ca la iPhone-uri e vorba despre o nuanţă gălbuie.

Problema este mai vizibilă pe fundal negru, iar telefonul o manifestă mai ales dacă este setat la refresh rate de 120 Hz. Teoretic un update software ar putea rezolva asta. Mai grav e ca un utilizator din India a cumpărat un Nothing Phone (1) cu această problemă, apoi a cerut altul de la un retailer şi a primit o unitate cu acelaşi bug. Apoi am aflat că telefonul are pixeli morţi în zona camerei frontale, în alt caz şi poate cel mai grav e o problemă ce nu se poate rezolva cu un update.

E vorba despre condens la interiorul carcasei, cu atât mai vizibil pentru că spatele e transparent. Asta sugerează o problemă cu construcţia şi cu umezeala ce apare la interior. Cei de la Nothing sunt transparenţi, au recunoscut problema, dar nu au oferit un fix încă.

Sursa foto

Etichete: , , ,

Sursa: Android Authority