TikTok lansează un generator de imagini pe bază de AI

Scris de | 17 august, 2022
TikTok lansează un generator de imagini pe bază de AI

Dacă aveţi amici pasionaţi de grafică şi design, aţi remarcat probabil că au început să posteze imagini psihedelice generate de sisteme AI precum DALL-E 2 sau Midjourney. Sesizând acest trend, cei de la TikTok au lansat propriul generator de imagini pe bază de AI.

Sistemele mai sus menţionate sunt unele de tip „text to image” şi bazate pe AI. TikTok a lansat propria versiune numită AI Greenscreen, care le permite utilizatorilor să scrie text într-o fereastră, iar sofware-ul va genera imagini bazate pe acel text. Dar nu se termină aici! Rezultatul va putea fi folosit ca un fundal pentru un video, o unealtă utilă pentru creatorii de conţinut. Rezultatul generat de TikTok e destul de modest faţă de ce poate face Midjourney, dar şi Google Imagen sau DALL-E 2.

Imaginile rezultate sunt abstracte şi au un uşor efect de acuarela care se diluează. Sistemele deja consacrate generează uneori opere de artă, ilustraţii sau desene ce par realizate de oameni. Unele sunt înfricoşătoare, altele complet futuriste şi par luate din alte lumi. TikTok ar putea să îşi limiteze intenţionat sistemul, fiind nevoie de o mare putere de calcul pentru a genera ce poate face DALL-E 2. Nu uităm de faptul că reţeaua de socializare pe bază de video are 1 miliard de utilizatori şi să le dai tuturor puterea de a genera imagini cu AI ar necesita o cantitate uriaşă de servere.

De remarcat şi că textele legate de nuditate sau infracţiuni sunt limitate în toate aceste sisteme AI. O solicitare a unui nud pe plajă se lasă cu forme abstracte de piele umană, care aduc cu ceea ce vrei să vezi, dar nu reprezintă nimic peste PG 13. Cei care îşi fac cele mai multe griji cu privire la aceste sisteme sunt cu siguranţă pictorii şi graficienii.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge