„Arcane” este acum câștigătorul unui Emmy, marcând o nouă premieră

Scris de | 5 septembrie, 2022
„Arcane” este acum câștigătorul unui Emmy, marcând o nouă premieră

Serialul Arcane, bazat pe universul League of Legends și produs și distribuit de Netflix a primit, în cadrul prezentării pentru Creative Arts Emmys, de la Microsoft Theater din Los Angeles, premiul pentru Cel mai bun Program Animat (Outstanding Animated Program). Aceasta este pentru prima oară în istorie când producția unei platforme de streaming obține premiul, printre nominalizații anteriori ai celor de la Netflix numărându-se și serialele Big Mouth sau BoJack Horseman.

Arcane a reușit să învingă competitori de seamă, ceilalți nominalizați fiind Rick and Morty, Bob’s Burgers, The Simpsons, precum și What If…?, serialul animat al celor de la Marvel. Trei dintre aceștia au și câștigat premiul anterior.

Unul dintre creatorii serialului, Christian Linke, a urcat pe scenă pentru a primi premiul, iar în discursul său de mulțumire a fost recunoscător surselor de inspirație pentru serial: „Mulțumim pentru asta. E o mare realizare, ținând cont că venim din zona jocurilor video. A fost extraordinar să vedem cum lumea ne apreciază personajele și poveștile, așa că mulțumim Netflix fiindcă ați crezut în noi de la bun început, mulțumim Riot Games, care a lucrat asupra IP-ului, și tuturor oamenilor care au fost alături de jocul nostru și de League of Legends în ultimii 12 ani și au ajutat să îl facem atât de mare pe cât este acum”.

Lansată în 2021, Arcane a fost unul dintre cele mai bine primite seriale de pe Netflix anul trecut și rămâne extraordinar de apreciat, atât de critici, cât și de fani, fie că sunt familiarizați cu universul League of Legends sau nu. Victoria vine într-un moment foarte oportun, platforma de streaming anunțând recent că se află în stadiul de producție al sezonului 2, care ar urma să se lanseze undeva în 2023.

Etichete: , , , , ,

Sursa: 'Arcane' Wins Emmy for Best Animated Program