Tales of Us Game Jam, sau cum tinerii dezvoltatori români de jocuri vor aduce la viață basmele populare și personajele acestora

Scris de | 5 septembrie, 2022
Tales of Us Game Jam, sau cum tinerii dezvoltatori români de jocuri vor aduce la viață basmele populare și personajele acestora

Mitologia și gaming-ul se vor intersecta în cadrul evenimentului Tales of Us Game Jam, un eveniment ce va reuni dezvoltatori de jocuri care doresc să creeze un titlu original. Game Jam-ul va avea loc în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, la CINETic și este organizat de către Tales of Us și RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de jocuri video din România). Evenimentul are rolul de a expune la nivel internațional cultura locală si talentul tinerilor dezvoltatori din România.

Game Jam-ul este deschis către toți programatorii, artiștii și designerii care au 18 ani sau mai mult. Fiecare dezvoltator este binevenit să participe la Game Jam, de la începători la profesioniști experimentați care caută un mod amuzant și inedit de a crea jocuri în afara job-ului lor. Pentru a participa la eveniment, aceștia se pot înscrie pe site-ul RGDA.

Evenimentul va fi unul hibrid, cu până la 30 de participanți care vor fi prezenți la CINETic și locuri nelimitate pentru cei care aleg să participe online. Deadline-ul pentru depunerea aplicațiilor este 21 septembrie 2022.

Pe 30 septembrie, evenimentul va fi deschis de unii dintre cei mai avizați și pasionați povestitori români care îi vor introduce pe participanții la game jam în lumea legendelor, miturilor arhaice românesti din mai multe zone emblematice ale României: Dunărea, Transilvania, Maramureș și multe altele.

Prin intermediul a 7 povești autentice, mentorii le vor povesti tinerilor despre natura personajelor, simbolismul poveștilor, moștenirea culturală și alte lucruri interesante de care dezvoltatorii să se poată folosi în dezvoltarea jocurilor lor. Asftel, personaje precum Prâslea cel Voinic, Ileana Cosânzeana, Dragobete sau ființe fabuloase precum balaurul, sânzienele, strigoiul sau ursitoarele vor putea fi actorii principali ai jocurilor create de participanți.

Participanții vor avea la dispoziție 46 de ore pentru a dezvolta un joc video, de pe 30 septembrie, ora 17.00 până pe 2 octombrie, ora 16.00. Prezentarea jocurilor, evaluarea și premierea vor avea loc în ultima seară a game jame-ului.

În urma game jam-ului vor fi alese 3 jocuri care vor continua într-o fază de prototipare, iar la finalul parcursului, un singur joc va primi finanțare pentru a fi produs și de a face parte din World of US, platforma dezvoltată de Tales of Us.

World of Us este o viitoare platformă digitală mitologică în care copiii călătoresc, creează și învață despre lumea din jurul lor prin joc. World of Us este o punte pentru ca miturile ancestrale să ajungă la un public global, începând cu poveștile din regiuni din Congo, Brazilia și România. World of Us este produsă de Tales of Us.

În plus, primele 3 jocuri clasate vor fi premiate cu un total de 3.000 de euro, după cum urmează: Locul întâi – 1.700 de euro, locul doi – 800 de euro, locul trei – 500 de euro.

Etichete: , , , , ,