IFA 2022: HONOR se folosește de AR și AI pentru a reimagina obiective turistice în Metaverse și nu numai

Scris de | 12 septembrie, 2022
IFA 2022: HONOR se folosește de AR și AI pentru a reimagina obiective turistice în Metaverse și nu numai

HONOR a anunțat la începutul acestei luni lansarea Gateway to the Future, o inițiativă menită să îmbogățească patrimoniul cultural prin tehnologie. Lansat în timpul prezentării companiei din cadrul IFA 2022 de la Berlin, proiectul a debutat cu o operă de artă în cadrul căreia HONOR a provocat doi artiști populari să-și reimagineze creativ clădirea Wasserschloss, un reper iconic situat în zona Speicherstadt din Hamburg, un sit al patrimoniului mondial UNESCO – folosind realitatea augmentată (AR).

Având în vedere interesul sporit față de metaverse și creșterea turismului hibrid, proiectul își propune să inspire talentul creativ la nivel global, pentru a valorifica inovații precum AI, AR și Spatial Audio – cu scopul de a conecta comunitățile cu patrimoniul cultural și de a sprijini relansarea turismului global, pe măsură ce lumea se adaptează la ideea unui viitor conectat.

Hamburg a evoluat dintr-un oraș portuar într-o metropolă, îmbrățișând o cultură de lungă durată a comunității, colaborării și inovării. Inspirat de istoria de transformare a orașului, HONOR a ales Hamburg ca locație pilot pentru proiect, cu scopul de a contribui la boom-ul cultural digital și de a inspira oamenii din întreaga lume să-și reimagineze comorile culturale în metaverse.

Pentru a aduce proiectul la viață, HONOR a încheiat un parteneriat cu ARLOOPA, o companie de dezvoltare AR și VR și a celebrat artiști precum Yunuene și Timo Helgert, care au transformat creativ faimoasa clădire Wasserschloss în AR.

Contribuția lui Yunuene la Gateway to the Future, intitulată „Sailing Through Time”, aduce un omagiu evoluției portului orașului, arătând modul în care inovația în logistica marină s-a transformat în timp, cu estetica ei vizuală aparte. Lucrarea lui Timo Helgert, „Blooming Future”, are o abordare mai futuristă, jucându-se cu statutul orașului Hamburg ca unul dintre cele mai verzi orașe ale lumii și imaginându-și cum ar arăta Wasserschloss într-un viitor verde în care plantele și speciile pe cale de dispariție pot prospera.

Sporirea experiențelor imersive prin AI și AR

HONOR contribuie, de asemenea, la turismul hibrid, o tendință emergentă după revenirea turismului la nivel mondial, prin care călătorii se așteaptă la progrese digitale făcute în timpul pandemiei pentru a beneficia și a spori experiențele de călătorie fizice.  Experiențele AR de la Wasserschloss aduc împreună lumile digitale și fizice, permițând călătorilor să experimenteze cultura într-un mod cu nou. HONOR a investit în mod constant în tehnologii precum AI Space Identification, Spatial Audio și AR, pentru a permite experiențe imersive îmbunătățite, potrivite pentru revoluția digitală.

HONOR Talents

Lansat ca parte a premiilor HONOR Talents Global Design Awards, Gateway to the Future își propune, de asemenea, să inspire talente creative din întreaga lume pentru a-și reimagina propriile comunități în epoca metaversului. Pentru prima dată, HONOR Talents introduce o categorie dedicată de design de artă AR Interactivă și acceptă acum aplicații pentru arta digitală care transformă cartierele locale, inclusiv suprapuneri digitale pentru clădiri, pereți, parcuri și alte spații publice.

Experiențele AR sunt acum Live

Disponibil până la sfârșitul anului, ”Gateway to the Future AR” poate fi accesat prin intermediul paginii dedicate HONOR de pe aplicația gratuită ARLOOPA. Utilizatorii au opțiunea de a experimenta lucrările de artă AR de la locația din Hamburg, sau de oriunde din lume. Experiența la fața locului este ancorată în clădirea Wasserschloss și poate fi văzută din Poggenmühlen-Brücke, podul situat vis-a-vis de locație.  Utilizatorii care nu sunt în Hamburg pot selecta „experience on any surface” pe aplicație și pot urma instrucțiunile de pe ecran pentru a vizualiza experiența AR pe o suprafață plană din apropiere.

Etichete: , , , ,