Ericsson ar plănui construirea unei fabrici de dispozitive 5G în zona Bucureștiului

Scris de | 13 septembrie, 2022
Ericsson ar plănui construirea unei fabrici de dispozitive 5G în zona Bucureștiului

Conform Profit.ro, gigantul Ericsson are în plan realizarea unei fabrici de dispozitive 5G în România, prima astfel de unitate de producție dezvoltată de companie pe piața locală. Noua fabrică ar urma să fie de mărimea celor două fabrici de antene pe care suedezii le-au cumpărat de la Kathrein, în 2019, localizate în Timișoara. La acea vreme, divizia de antene și filtre pentru rețele mobile a Kathrein avea în orașul din Vestul României o fabrică de antene de 25.000 de metri pătrați, cea mai mare astfel de construcție din România. Cealaltă fabrică, localizată în VGP Park, lângă Timișoara, are 5000 de metri pătrați, iar cele două adăposteau împreună peste 2200 de angajați.

Sursele Profit.ro arată acum că Ericsson este în căutarea unui spațiu de aproximativ 30.000 de metri pătrați, pentru fabricarea de sisteme radiante pe tehnologie 5G, și ar fi organizat deja și o licitație pentru dezvoltatori imobiliari specializați în spații industriale.

Noua fabrică ar urma să fie construită în preajma Capitalei, spun sursele Profit.ro, o informație care nu a fost confirmată însă pentru moment. Compania a alocat aproximativ 30 de milioane de euro pentru cele două subsidiare Ericsson din piața locală, Ericsson Telecommunications România și Ericsson Antenna Technology România (fosta fabrică de antene Kathrein).

UPDATE: Includem răspunsul oficial Ericsson la acest articol.

„Monitorizarea pieței de birouri este o activitate recurentă în industria de telecomunicații, iar grupul Ericsson face acest lucru în mod constant, în eventualitatea identificării unor noi spații de birouri care să corespundă cât mai mult cerințelor sale, cu scopul de a le oferi angajaților săi un mediu de lucru modern și cât mai plăcut. Pentru moment, nu avem niciun alt comentariu. 

Prezentă pe plan local încă din anul 1994, compania Ericsson este un important partener pe piața de telecomunicații din România, aducând de-a lungul timpului contribuții importante la dezvoltarea industriei de profil. Astăzi, echipa Ericsson este formată din peste 4.000 de angajați care deservesc echipa comercială locală, Centrul Global de Servicii din București și unitatea de producție de la Timișoara – Ericsson Antenna Systems Romania.”

Etichete: , , , ,