DJI dezvăluie Osmo Mobile 6, stabilizator gimbal pentru telefoane mobile

Scris de | 25 septembrie, 2022
DJI dezvăluie Osmo Mobile 6, stabilizator gimbal pentru telefoane mobile

După drone şi camere de acţiune, DJI revine la un segment cu un preţ mai decent, cel al stabilizatoarelor gimbal pentru telefoane mobile. Tocmai a anunţat un model cunoscut ca DJI Osmo Mobile 6, care e gândit pentru a îmbunătăţi stabilizarea la filmarea cu telefonul.

DJI Osmo Mobile 6 păstrează în mare designul predecesorului, mai precis unul slim, compact, uşor. Se poate plia cu mare uşurinţă pentru a fi transportat în buzunar, ghiozdan sau unde doreşti. Montura se face pe bază de magneţi, iar ca noutate avem faptul că stabilizatorul poate detecta automat momentul când telefonul este montat magnetic şi porneşte automat aplicaţia DJI Mimo pentru captura foto şi video. Pe partea stângă se află o rotiţă, care se poate folosi pentru zoom fluid, mai precis comutarea între camerele telefonului, dar şi pentru focalizare manuală.

E vorba aici despre „Follow Focus”, care aminteşte de funcţiile camerelor de acţiune. Există şi suport ActiveTrack 5.0, tehnologie preluată de la dronele DJI, care permite urmărirea unui subiect. Am văzut acest tip de urmărire la telefoanele Sony şi Huawei deja. În plus, acest stabilizator integrează LED-uri care indică în ce mod de stabilizare te afli. Au fost integrate motoraşe mai puternice, care pot susţine terminale cu greutate de până la 290 de grame.

Magneţii sunt de asemenea mai puternici şi asigură o prindere mai bună pe suport. Nu uităm şi de braţul telescopic, moştenit de la predecesor şi care permite o utilizare mai versatilă. DJI Osmo Mobile 6 se va vinde sub formă de pachet, care include şi un cablu entru alimentare, husă pentru transport, suport magnetic pentru telefon şi un trepied. Acest pachet porneşte de la 170 de euro.

Etichete: , , ,

Sursa: XDA Developers