Facebook şi-a creat propriul DALL-E, doar că pentru video-uri

Scris de | 4 octombrie, 2022
Facebook şi-a creat propriul DALL-E, doar că pentru video-uri

După ce DALL-E a fost deschis pentru toată lumea săptămâna trecută, acum peisajul tool-urilor AI care creează imagini din text tocmai s-a îmbogăţit. Meta, compania mama Facebook a lansat un tool care creează de această dată video-uri artsy din text.

Un clip de probă include un câine cu o mantie de super erou şi care zboară pe cer. În alt clip de test vedem unicorni care aleargă pe plajă. Meta a creat aceste clipuri folosind un sistem cu AI cunoscut drept „Make-A-Video”. Face parte din studiul pe bază de AI al companiei, care permite crearea de content din text prompts. Meta afirmă că Make-A-Video poate genera clipuri şi din imagini sau alte clipuri. Avem de-a face aici cu un aşa numit „AI generativ”, care poate deschide noi oportunităţi pentru creatori de conţinut şi artişti.

OpenAI a devenit virală cu un proiect similar, compania creând DALL-E, un tool care ia textul scris de tine şi îl face arta vizuală. L-a deschis spre public recent şi acum în jur de 1.5 milioane produc aproximativ 2 milioane de imagni pe zi. În mai Google lansa un program cu AI care făcea acelaşi lucru. Meta încă lucrează la o versiune comercială de Make-A-Video, dar tool-ul nu e încă disponibil pentru consumatori.

Echipa de cercetare Meta AI acceptă cereri de imagini pe contul său de Twitter. Meta a mai construt şi un model AI numit „Make-A-Scene”, care generează ilustraţii fotorealiste şi artă la nivel de cărţi de poveşti pur şi simplu din cuvinte sau schiţe. Se discută deja despre legislaţie privind operele de artă, drepturi de autor şi cum rămâne cu fotografiile sau artă ce implică pornografie sau violenţă. Se pot crea şi imagini cu oameni reali în ipostaze nedorite.

Etichete: , , , ,

Sursa: petapixel