Samsung lansează One UI 5.0 pe Galaxy S22 în această lună; Iată când!

Scris de | 14 octombrie, 2022
Samsung lansează One UI 5.0 pe Galaxy S22 în această lună; Iată când!

După câteva luni de beta testing, Samsung e gata să lanseze versiunea finală a lui One UI 5.0 pe telefoanele sale. Vine la pachet cu Android 13 şi debutul său va avea loc pe produsele din seria Galaxy S22. Când se întâmplă asta? Aflaţi mai jos.

Samsung a confirmat că va lansa versiunea finală de software One UI 5.0 pe Galaxy S22 până la final de lună octombrie. Vestea a venit în cadrul conferinţei Samsung Developer Conference 2022 (SDC 2022). Noul firmware include Android 13, cu Material You cu extra opţiuni de personalizare, teme dinamice şi lockscreen dinamic. Avem şi un „widget stacking” superior, ceva ce am văzut recent pe Huawei Mate 50 Pro şi EMUI 13 şi teoretic ar trebui să apară şi pe iOS 16, dar nu s-a mai concretizat.

Primim şi suport multi user pentru prima dată pe telefoanele Samsung, plus noi gesturi de mai inteligente de multitasking. Spre exemplu un dublu swipe de jos în sus provoacă un split screen, iar un swipe din colţul dreapta sus începe un Pop Up View. Avem parte şi de recunoaştere de text în galerie şi un Privacy Hub. Se pare că Samsung se mişcă mai rapid în acest an cu actualizarea One UI. Spunem asta deoarece One UI 4.0 a venit pe Galaxy S21 în noiembrie 2021, iar acum apare cu o lună mai devreme succesorul său.

La rândul său One UI 3.0 debutase în decembrie 2020, deci ritmul lansărilor accelerează. Samsung a livrat recent One UI 5 Beta 4 pe familia Galaxy S22 şi e o chestiune de zile până ce ne va oferi softul final. Următoarele telefoane la rând pentru update după cele S22 sunt Z Fold 4 şi Z Flip 4, apoi Galaxy S21 FE, seria Galaxy S21 şi pliabilele de anul trecut. Vă reamintesc că pe modelele de top Samsung sunt oferite acum 4 versiuni Android.

Etichete: , , , ,