„Paraziţii” de Netflix îşi pot transfera contul printr-o nouă funcţie

Scris de | 19 octombrie, 2022
„Paraziţii” de Netflix îşi pot transfera contul printr-o nouă funcţie

Netflix continuă să caute o soluţie să ne taxeze pentru partajarea de parole şi până o să reuşească acest lucru se mulţumeşte să lanseze o funcţie pentru… „paraziţi”. Ştiţi la ce mă refer, acel prieten care nu plăteşte pentru Netflix, dar căruia i-ai împrumutat parola.

Gigantul american are o altă viziune totuşi, una nu neapărat legată de parazitare: „oamenii se mută, familiile cresc, relaţiile se termină”. Aşa începe anunţul Netflix cu privire la funcţia Profile Transfer, care face posibilă mutarea unui profil spre un nou cont. De ce există nouă opţiune? Pentru ca utilizatorul să îşi păstreze istoricul de vizualizare, My List, recomandările personalizate şi chiar salvările de la jocuri pentru Netflix Games.

Se vor transfera şi alte setări şi preferinţe. Practic Neflix a demarat marea acţiune contra conturilor partajate, începând cu o abordare mai soft. Gândiţi-vă la scenariul în care doi iubiţi se despart şi unul pleacă fără să primească parola. Acum are posibilitatea de a se transfera pe un cont nou, nu de îşi face un cont de la zero, fără a îşi păstra preferinţele. La fel se aplică şi la un tânăr care se mută de la părinţi spre exemplu.

Profile Transfer va fi disponibil pentru toţi abonaţii şi ar trebui să primiţi o notificare când se activează şi în regiunea voastră. În august Netflix începea să taxeze utilizatorii din 5 ţări din America Latină pentru a îşi partaja conturile, într-un soi de trial pentru ceea ce va să vină. În curând vom auzi de oameni daţi afară de pe conturile de Netflix ale prietenilor şi părinţilor, dacă aceştia din urmă nu vor să plătească extra.

Netflix a început să ia în serios chestiunea abonaţilor, mai ales că se confruntă cu 1.2 milioane de subscriberi pierduţi în primele 6 luni din 2022. A mai luat o măsură: a lansat abonamente mai ieftine cu reclame.

Etichete: , ,

Sursa: Engadget