Apple a lansat iOS 16.1, iPadOS 16.1, watchOS 9.1 şi tvOS 16.1

Scris de | 25 octombrie, 2022
Apple a lansat iOS 16.1, iPadOS 16.1, watchOS 9.1 şi tvOS 16.1

Pe 24 octombrie Apple a lansat cele mai noi variante de iOS, iPadOS, watchOS şi tvOS. E vorba despre iOS 16.1, iPadOS 16.1, watchOS 9.1 şi tvOS 16.1. iPadOS 16 trebuia să vină încă din septembrie, dar a fost amânat din cauza unor probleme de dezvoltare. Ei bine, acum că a sosit odată cu iOS 16.1, el sare direct la iPadOS 16.1. Hai să vedem ce e nou.

iPadOS 16/16.1

Noul iPadOS se axează pe un multitasking îmbunătăţit prin mecanismul Stage Manager. El este disponibil doar pe iPad Pro 12.9 generaţia 3 sau versiuni mai noi, dar şi pe toate modelele iPad Pro 11 de pe piaţă şi cel mai nou iPad Air. Mulţumită acestei funcţii aplicaţiile şi ferestrele sunt reorganizate şi utilizatorii pot crea ferestre suprapuse cu dimensiuni diferite şi face drag and drop cu ferestre. De asemenea, o actualizare ulterioară va aduce suport pentru ecrane externe pe iPad-urile cu procesor M1 şi M2, cu tot cu Stage Manager şi rezoluţii până la 6K.

Noul iPadOS beneficiază şi de funcţionalităţi proaspete legate de mesagerie. Messages primeşte funcţii de editare, undo send şi marcarea conversaţiilor drept citite. Apare şi o suită de smart tools pentru Mail (anulare trimitere, alerte, programarea trimiterii, reminder pentru a reveni la un mesaj), plus căutare superioară. În changelog se afla şi suportul pentru iCloud Shared Photo Library, funcţii noi de colaborare şi securitate pentru Safari.

Că vă vine să credeţi sau nu, de abia acum vine şi o aplicaţie meteo dedicată pe iPad.

iOS 16.1

iOS 16.1 suporta iCloud Shared Photo Library, Live Activities din aplicaţii third party din Dynamic Island şi în sfârşit vom putea vedea şi scorurile de la meciuri în lockscreen. Asta cel puţin pe modelele iPhone 14 Pro. Apare şi suportul pentru Fitness+ fără un Apple Watch, partajarea de chei în Wallet şi o funcţie foarte interesantă: Clean Energy Charging. Ea indică ce fel de sursa de energie foloseşte telefonul vostru pentru încărcare şi cât de „verde” este. Sunt şi bug fix-uri, dar vine şi suportul pentru standardul de conectivitate Matter.

watchOS 9.1

watchOS 9.1 plusează serios la capitolul autonomie a ceasurilor Apple, pe parcursul unor activităţi sportive, ca mersul pe jos, alergatul şi excursiile montane. Asta mulţumită abilităţii de a reduce frecventa scanării de puls şi GPS, cel puţin în cazul lui Apple Watch Ultra, Series 8, Watch SE 2. O altă noutate este posibilitatea de a descărca muzica în vreme ce ceasul este scos de la încărcat folosind conectivitate Wi-Fi şi celulară.

Şi ceasurile primesc suport Matter, o platformă care reuneşte tehnologii smart home de la o sumedenie de companii.

tvOS 16.1

Aici update-ul consta într-un design nou pentru Siri, suport pentru librării foto partajate, dar şi Fitness+, de această dată fără a implica un Apple Watch. De asemenea apare suportul Matter şi aici, pentru a controla becuri inteligente, prize, încuietori şi camere de securitate.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena