Bucureștenii, pe primul loc la consumul de paste la nivel mondial în aplicația Glovo, peste Milano

Scris de | 25 octombrie, 2022
Bucureștenii, pe primul loc la consumul de paste la nivel mondial în aplicația Glovo, peste Milano

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pastelor, platforma de livrare Glovo prezintă principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de paste. Potrivit datelor din platformă, la nivel global, România ocupă locul doi în topul consumului de paste, cu peste 1.200.000 comenzi ce conțin paste de orice fel, după Spania. București este însă orașul cu cei mai mulți iubitori de paste din rețeaua Glovo, depășind orașe precum Milano sau Barcelona.

În topul rețetelor de paste preferate de români, pe primul loc se află pastele carbonara, urmate de bolognese și pastele cu pui. De asemenea, carbonara este cea mai apreciată rețetă de paste la nivelul rețelei Glovo (aproximativ 15% din consumul global de paste gătite), iar românii sunt cei mai mari fani ai rețetei italienești, generând 37,3% din întreg consumul de paste carbonara din rețeaua Glovo.

Una dintre tendințele observate în 2022 este popularitatea crescută a rețetei de paste cu pui. Astfel, combinația de paste și pui a cunoscut o creștere de +50% față de 2021. Această tendință este mai pronunțată în România, care însumează 21% din consumul global de paste cu pui comparativ cu Polonia (18%) și Spania (15%).

Analiza referitoare la comportamentul utilizatorilor Glovo în perioada octombrie 2021 – octombrie 2022, arată că circa o treime din totalul partenerilor Glovo România comercializează paste.

Etichete: , , , ,