YouTube primeşte un design nou, care alocă taburi dedicate pentru clipuri lungi, Shorts, Live

Scris de | 30 octombrie, 2022
YouTube primeşte un design nou, care alocă taburi dedicate pentru clipuri lungi, Shorts, Live

YouTube a primit în această săptămână o schimbare majoră de design, care aduce un control mai precis pentru videoclipuri, pinch to zoom pe mobil şi o reorganizare a segmentelor sale. Update-ul nu este întâmplător, deoarece YouTube tocmai a împlinit 17 ani de existenţă.

YouTube pornea la drum în 2005 şi după câţiva ani avea să fie cumpărat de Google. Aplicaţia de pe mobil, cea de pe iOS şi Android au primit un design mai minimalist şi prietenos cu utilizatorul. Avem parte de opţiune pinch to zoom, dar şi de control mai precis al playback-ului. Aplicaţia are o temă dinamică şi nuanţe mai vii, iar primul clip dintr-un playlist apare acum într-un chenar mai pronunţat şi viu colorat. Utilizatorii vor găsi şi un mod ambiental, iluminând partea de jos a clipurilor în orientarea portrait.

Butoanele de Like, Dislike, Share, Download au la rândul lor un design nou, iar Dark Mode e cu adevărat negru acum, atât pe telefoane, cât şi pe smart TV şi desktop-uri. Pe desktop, tabletă şi laptop veţi vedea un nou design al lui YouTube, care împarte conţinuturile în 3 taburi: unul pentru clipuri lungi, altul pentru YouTube Shorts şi un al treilea pentru video-uri Live. Puteţi găsi acolo şi livestream-uri din trecut, actuale sau viitoare.

YouTube afirmă că schimbările vin în urma feedback-ului utilizatorilor. Se pare că privitorii au afirmat că doreau să navigheze în tot soiul de conţinuturi şi să exploreze pagina unui creator de conţinut în aceste moduri. Update-ul înseamnă şi că Short-urile şi Live Stream-urile nu se vor mai găsi în tab-ul principal Videos de pe canal. Cumva YouTube împinge Shorts în faţă, în acest mod: atunci când utilizatorii se uită la Shorts în feed-ul Shorts din aplicaţia principală YouTube, apoi navighează spre canalul de creator, vor fi trimişi direct spre tab-ul Shorts pentru a vedea şi mai mult content Shorts.

Etichete: , , , ,

Sursa: Techcrunch