YouTube a lansat o funcţie Live Q&A pentru livestream-urile interactive

Scris de | 12 noiembrie, 2022
YouTube a lansat o funcţie Live Q&A pentru livestream-urile interactive

Google a anunţat o nouă funcţie pentru YouTube, care are rolul de a îi creşte interactivitatea. E vorba despre Live Q&A-uri pentru livestream-urile de pe YouTube. Nu e prima noutate, deoarece în această toamnă YouTube a lansat în sfârşit un Shorts Player pe smart TV-uri.

Live Q&A este o modalitate în care creatorii şi cei care vizionează content pot comunica în timp real. În timpul live stream-urilor şi premierelor se poate folosi această funcţie. Ca un creator poţi schimba experienţa Live Chat Q&A prin moderare. Găsiţi functionalitaea în Live Control Room (LCR). Puteţi dezvolta mai uşor comunitarea folosind live Q&A, răspunzând unei serii de întrebări on topic de preferat postate de privitori.

Opţiunea se va găsi lângă Live Polls, adică acele sondaje care se puteau posta pe live. Cum se face moderarea la Q&A? Sistemul e similar cu cel de la live chat, cu nişte cuvinte blocate, cu ţinerea replicilor în standby pentru review şi raportarea de mesaje dubioase. Se pot pune şi moderatori pe sesiunile cu prea mulţi privitori. Sortarea întrebărilor se face în ordine cronologică, iar după 200 de întrebări cele mai vechi dispar.

Din păcate Live Q&A şi Polls nu apar şi pe mobil şi nici în YouTube Analytics. Aveţi voie să puneţi doar o întrebare pe minut. Gândiţi-vă la o persoană care are milioane de abonaţi şi cum gestionează sutele de comentarii care îi invadează ecranul la secunda. Q&A pare o soluţie ceva mai bine organizată. Întrebările apar într-o listă dintr-o zonă dropdown specială în segmentul de comentarii şi pot fi selectate manual, fiind „pinned” în vârful chat-ului.

Etichete: , , , ,

Sursa: fonearena