Apple îşi va cumpăra procesoarele din Arizona, fracturând relaţia cu China

Scris de | 17 noiembrie, 2022
Apple îşi va cumpăra procesoarele din Arizona, fracturând relaţia cu China

Pe parcursul şefiei sale la Apple, CEO-ul Tim Cook a realizat numeroase zboruri în China, pentru a menţine o relaţie bună cu partenerii de acolo. Acum ar putea apărea o fractură de neraparat între Apple şi acei parteneri, deoarece Reuters a dezvăluit că Apple îşi va procura cipurile din Arizona.

Apple va cumpăra procesoare de la o fabrică din Arizona, iar CEO-ul Apple, Tim Cook a declarat asta în cadrul unei întâlniri interne de luna trecută, în Germania. Deja gigantul american a alienat China, alegând să producă un număr mare de unităţi iPhone 14 în India. În acest moment Apple îşi procură procesoarele din Taiwan, fie că vorbim despre cele Apple A de pe iPhone-uri şi iPad-uri sau cele Apple M de pe laptopur, desktop-uri şi unele tablete.

TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) e partenerul său de bază şi produce toate acele cipuri. Problema cu componentele procurate din SUA e că ele sunt foarte scumpe şi riscă să crească şi mai mult preţul produselor Apple. Fabrica din Arizona va porni producţia de abia în 2024, deci mai e de aşteptat. Ce e drept e posibil ca fabrica să fie a celor de la TSMC, care au anunţat planuri pentru o linie de producţie fix în Arizona.

Ulterior compania a revenit şi a anunţat că va deschide două fabrici în Arizona. Şi Intel are fabrici acolo şi face tot posibilul să prindă un parteneriat cu Apple. Problema cu fabrici în state de genul e ca pe lângă vremea aridă de vară şi viscolul e aprig iarna. De altfel fabricile din Texas au fost puse pe butuci de vreme la început de an, afectând industria americană.

Congresul american a aprobat CHIPS Act la început de an, promiţând 50 de miliarde de dolari finanţare pentru companiile producătoare de cipuri care construiesc fabrici în State.

Etichete: , , , ,

Sursa: Reuters