Limita de caractere de pe Twitter ar urma să crească de la 280 la 4000, conform lui Musk

Scris de | 12 decembrie, 2022
Limita de caractere de pe Twitter ar urma să crească de la 280 la 4000, conform lui Musk

CEO-ul Twitter, Elon Musk, vrea să realizeze una dintre cele mai mari schimbări din istoria platformei, deoarece aceasta va schimba practic menirea sa. Twitter a fost concepută ca o platformă de microblogging, însă modificarea plănuită de Musk va elimina practic acel „micro” din denumire, limita de caractere la o postare urmând a crește de la 280 la 4000. Planul a fost anunțat chiar de șeful companiei, pe propriul său cont, unde a răspuns afirmativ la o întrebare a unui utilizator care căuta o confirmare „dacă este adevărat că Twitter urmează să crească limita de caractere de la 280 la 4000”.

Nu este pentru prima oară când Musk sugerează această modificare, menționând anterior, în luna noiembrie, că o creștere a numărului de caractere permise la o postare este pe lista cu lucruri de făcut. Atunci, limita maximă propusă ar fi fost însă de doar 1000 de caractere, spre deosebire de cele 4000 de care se discută acum.

Nu avem încă vreun indiciu cu privire la momentul în care va fi implementată această modificare, însă probabil că nu este una dintre prioritățile lui Musk, noua sa companie având o mulțime de alte probleme de rezolvat. În weekend au apărut mai multe zvonuri conform cărora CEO-ul Twitter a amenințat angajații care vorbesc cu presa că vor fi dați în judecată, iar compania se luptă cu o criză de angajați după concedierile în masă care au urmat venirii lui Musk la șefia sa.

Twitter a mai trecut printr-o singură modificare a limitei de caractere, în 2017, când aceasta a fost dublată de la 140 la 280, sub șefia lui Jack Dorsey.

Etichete: , , , ,

Sursa: Elon Musk now says Twitter's 280 character limit will increase to 4000