Philips 34E1C5600HE, un monitor de 34 de inci excelent pentru colaborare și productivitate

Philips 34E1C5600HE, un monitor de 34 de inci excelent pentru colaborare și productivitate

Scris de | 30 decembrie, 2022

Așa-i că vă era dor și de un monitor gândit mai mult pentru muncă și nu doar pentru distracție? Pe masa de teste connect a poposit în ultima vreme un Philips numai bun pentru munca de la birou și nu numai, acel monitor dezvoltat cu un singur scop în vedere: să fie cât mai bun pentru munca de zi cu zi, treaba din care fiecare dintre noi își câștigă existența.

Deși nu am testat atât de multe monitoare de productivitate în acest an, revenim acum, pe final, cu unul dintre cele mai interesante din categoria sa. Avem o rezoluție foarte mare pe un ecran wide, o tehnologie nouă de culoare, care se asigură că nuanțele sunt dintre cele mai vivide pe care le poți experimenta, dar și de un webcam care vine la pachet cu un microfon cu noise-cancelling, pentru acele call-uri în care trebuie să fii cât se poate de serios. Deci rămâi cu noi pentru a afla părerile noastre despre acest device.

Panou

În cazul clientului nostru de astăzi, avem parte de un panou WQHD+ de 34 de inci, de cea mai înaltă calitate, special pentru a fi folosit împreună cu laptopul din dotare, sau, de ce nu, cu un sistem de tip desktop. Deși noi am recomanda mai ales primul scenariu, că pentru asta a fost display-ul dezvoltat, în principal, mai ales că se laudă cu un conector USB Type-C de două sensuri. Adică va asigura conexiunea cu notebook-ul, dar îi va și livra curent acestuia pentru a te asigura că nu rămâi fără baterie.

De asemenea, ne bucurăm și de o densitate mare pixel-per-inch dar și de unghiuri de vizualizare largi, de 178/178, iar display-ul se asigură că putem arunca mereu o privire de ansamblu asupra task-urilor de care trebuie să ne ocupăm. Este o „prelungire” mai mult decât potrivită pentru „creierul” din laptop și este ideal mai ales pentru cei care lucrează cu o multitudine de ferestre sau programe deschise în același timp. Da, ne referim aici în principal la spreadsheet-uri PowerPoint sau chiar și la programe de editare foto/video ceva mai demanding.

În schimb, un alt lucru pe care mă văd nevoit să îl punctez aici este faptul că avem parte de o rată de reîmprospătare de 100 de Hz. Deși este extrem de clar că nu vorbim despre un produs de gaming, Philips a vrut să integreze aici un refresh rate ceva mai mare, pentru un plus de fluiditate a imaginii, și noi chiar ne bucurăm să vedem astfel de specificații și pe monitoare pentru productivitate.

Calitatea este una de top, rezoluția vorbește de la sine, iar rezultatul este un produs care nu ar trebui să lipsească de pe biroul celor mai pretențioși dintre noi. Dar cum stăm la celelalte capitole?

Colaborare și Windows Hello

Spuneam în începutul acestui review că acest monitor este gândit pentru colaborare. Nicăieri nu e mai prezent acest aspect important decât în specificațiile camerei web, acolo unde observăm prezența unui microfon cu noise-cancelling, dar și compatibilitate cu funcția Windows Hello, care îți permite să te loghezi în sistemul de operare cu ajutorul feței.

De asemenea, webcam-ul se mai laudă cu 5 MP, ceea ce înseamnă că nu vei avea imaginea blurată sau cu prea puțini pixeli pe Microsoft Teams, Zoom, sau ce platformă de online meetings pe care o folosești, iar calitatea va fi ceva mai bună decât în cazul camerelor web montate pe laptop-uri, depinzând, desigur, și de calitatea device-urilor. În plus, în timpul testelor noastre cu Windows Hello, toată procedura de login a avut loc în mai puțin de trei secunde.

Conectivitate și Multimedia

În ceea ce privește porturile disponibile pe acest monitor, Philips nu s-a zgârcit deloc. La capitolul input de semnal regăsim acel USB-C despre care vorbeam mai devreme și care vine și cu funcție de încărcare pentru laptop, un UDMI 2.0, și un Display Port. Iar ca hub pentru USB-uri, regăsim un 3.2 Gen 1, și patru USB-A-uri, pentru a le folosi așa cum crezi tu de cuviință.

De altfel, și interfața de control de pe spatele dipslay-ului este ușor de accesat și se bucură de mai multe funcții rapide pe care le poți accesa pentru a calibra imaginea de pe monitor. Adică, chiar și numele său, „EasySelect Menu”, inspiră către facilitatea cu care poți controla aspectele care țin de sunet și imagine. Toată aceste butoane sunt succedate, mai jos pe șasiu, de un sistem de wire-management foarte bine gândit, amplasat pe piciorul display-ului.

La capitolul sunet, te vei bucura să afli că acest Philips este unul dintre acele monitoare care nu vin după sine și cu nevoia de a cumpăra un sistem extern de boxe. Speaker-ele incorporate sunt mai mult decât decente și își fac treaba cu brio. Desigur, dacă ai nevoie de o calitate ceva mai ridicată, peste medie, trebuie totuși să apelezi la o soluție externă, însă pentru treburile de zi cu zi, sunetul este fix potrivit.

Concluzia connect

Philips 34E1C5600HE este un monitor de productivitate demn de toată lauda, care aduce după sine o serie de specificații care ar trebui să lase gura apă amatorilor de imagini clare, culori precise dar și de panouri mari, aerisite, și de o rezoluție de top. Noi ne-am făcut treaba excelent cu el în perioada în care l-am folosit pe birourile redacției, iar cea mai bună utilizare a acestuia este, cu siguranță, în completarea unui laptop ultraușor.

Monitorul despre care am vorbit astăzi vine la un preț de aproximativ 2400 de lei, ceea ce este unul destul de bun, comparativ cu alte alternative de pe piață, de aceeași mărime și rezoluție ca acest Philips. Per total, nu avem cum să nu recomandăm acest display tuturor care vor să aducă un plus de valoare și spațiu birourilor de pe care își desfășoară activitatea profesională.

Etichete: , , ,