REVIEW Mio MiVue 732, o camera auto de bord numai bună pentru traficul din România

Scris de | 18 ianuarie, 2023
REVIEW Mio MiVue 732, o camera auto de bord numai bună pentru traficul din România

Dacă ești ca mine și ai treabă zilnic cu mașina prin oraș, dar și prin afara orașului, este foarte posibil să te fi gândit la o soluție video care să-ți ajute la drumuri și să ți le facă mult mai ușoare și mai liniștitoare. Desigur, nu pot să spun că am mai testat așa ceva până acum, dar „here goes”. În următoarele paragrafe o să aflați cum mi-am petrecut timpul din trafic cu MiVue 732 și ce beneficii mi-a adus micuțul device.

Să începem deci cu montajul camerei. Cel puțin în cazul meu, acesta a fost unul destul de facil, prin pricina faptului că mai toate elementele din habitaclu ale mașinii personale (Jaguar XE 2016) au fost destul de ușor de demontat și reasamblat. Cablul este mai mult decât suficient în ceea ce privește lungimea acestuia, deși nu am stat să îl măsor în mod manual, ar trebui să fie totul în ordine din acest punct de vedere. Desigur, camera se montează pe parbriz, în proximitatea oglinzii retrovizoare.

Calitate video mai mult decât decentă

Unul dintre primele lucruri pe care le-am observat atunci când am pornit prima dată MiVue 732 a fost calitatea imaginii. Da, în ciuda prețului destul de redus al micului device, el este capabil de înregistrare în rezoluție FullHD 1920 x 1080p la un număr de 30 de cadre pe secundă. Aceste specificații coincid cu standardul în domeniu, și sunt mai mult decât suficiente pentru probele video de care poți avea nevoie în caz că ești implicat într-un accident.

De asemenea, avem parte și de o diafragmă F/2.0 care se reglează automat, pentru momentele în care trebuie să conducem în condiții mai proaste de lumină, iar camera trebuie să se adapteze în consecință. Trebuie să mărturisesc că și pe timp de noapte, calitatea video rămâne decentă și nu văd vreun scenariu în care să simți, totuși, nevoia de ceva mai mult. Având în vedere că înregistrările au loc în loop pe cardul micro SD, și se șterg automat atunci când acesta e plin, chiar nu mă pot gândi la o situație în care trebuie să facem abuz de calitatea imaginii sau să avem pretenții mai ridicate.

Modul parcare

Un alt lucru interesant la acest dashcam mi s-a părut și funcția de a înregistra în permanență perimetrul vehiculului, atunci când acesta este parcat. Singurul impediment aici este faptul că va trebui să achiziționezi ceva în plus de la Mio, și anume un Smartbox la care trebuie să conectezi camera. Device-ul de înregistrare se va activa atunci când camera va detecta mișcare în afara mașinii, iar o eventuală situație neplăcută în care te poți afla și-ar putea găsi rezolvarea mai rapid. Părerea mea e că această funcție va fi deosebit de folositoare celor care își țin mașinile parcate afară peste noapte.

Un alt plpus pe care îl regăsim aici este și faptul că utilizatorii de MiVue 732 beneficicază de un device cu un unghi larg de filmare, de 130 de grade, iar în completarea lui vin și sistemele integrate de asistență rutieră precum FCWS (Forward Collision Warning System) sau LDWS (Lane Departure Warning System), folositoare dacă automobilul tău nu vine echipat din fabrică cu așa ceva.

Interfața PC/Telefon

MiVue vine, de asemenea, și cu conectivitate la cele două platforme software pe care le poți utiliza în mod gratuit. MiVue Manager este cea pentru PC sau Mac și îți permite să redai toate clipurile video pe care le ai înregistrate pe card, să le salvezi în calculator și chiar să poți vizualiza cursele pe care le faci în fiecare zi, în Google Maps. În plus, aplicația de telefon

îți permite să te conectezi prin hotspot direct la camera de bord pentru a putea descărca într-un mod mai facil tot ce ai nevoie, ba mai mult, îți perimite să și postezi clipuri sau fragmente relevante pe rețelele sociale.

Concluzia connect

Mio MiVue 732 este o cameră de bord ieftină și bună, ideală pentru cine își dorește o protecție suplimentară în fața unor situații neprevăzute, care poate fi cumpărată în schimbul a aproximativ 320 de lei, și care îți va oferi mult mai mult decât ce vezi scris pe hârtie. Este perfect suficientă pentru oricine caută un astfel de device și se poate dovedi extrem de benefică atunci când ai nevoie de ea. Pe scurt, nu are cum să nu fie o recomandare clară din partea mea, tuturor șoferilor care vor să stea mai liniștiți la volan.

Etichete: , , , ,