Samsung Galaxy Watch 4 şi Watch 5 pot controla camere, termostat, sonerii inteligente

Scris de | 20 ianuarie, 2023
Samsung Galaxy Watch 4 şi Watch 5 pot controla camere, termostat, sonerii inteligente

Samsung a actualizat cele mai noi ceasuri inteligente ale sale, Galaxy Watch 4 şi Watch 5 cu funcţii care le permit să controleze dispozitive smart home. E vorba despre termostat, sonerii inteligente şi camere de securitate.

Ceasurile beneficiau deja de funcţii atractive, de la EKG şi monitorizare a tensiunii arteriale, la monitorizarea compoziţiei corporale. Acum odată cu actualizarea la versiunea de software 1.1.08, aceste terminale pot controla termostatul, setându-l la temperatura de răcire sau încălzire. În plus puteţi închide şi deschide jaluzelele automate sau ajusta nivelul lor de pe ceas.

Mai sunt şi alte funcţii asociate casei inteligente: controlul vitezei ventilatoarelor şi purificatoarelor de aer. Iar dacă aţi pierdut ceva cu SmartTag ataşat, îl puteţi seta să sune şi apoi să se oprească din sunat. Poate cea mai interesantă funcţie nouă totuşi e să vezi pe ceas livestream-ul cu feed-ul camerei tale de securitate sau al soneriei deştepte. Sunt suportate modele Ring şi Nest, cu tehnologie WebRTC.

Astfel puteţi vedea cine sună la uşă şi chiar să vorbiţi cu acea persoană. Ceasurile Galaxy mai pot controla şi smart TV-uri Samsung, cu condiţia ca ele să suporte conexiune Bluetooth. Samsung a încheiat şi un parteneriat cu Matter, care extinde numărul de dispozitive care se pot conecta la reţeaua SmartThings.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena