Studiu eMAG: Cum au cumpărat românii, ungurii și bulgarii în luna decembrie și care au fost cele mai mari comenzi

Scris de | 25 ianuarie, 2023
Studiu eMAG: Cum au cumpărat românii, ungurii și bulgarii în luna decembrie și care au fost cele mai mari comenzi

eMAG a realizat o analiză în rândul celor peste 8 milioane de clienți pe care îi are în regiune, după încheierea sezonului de shopping de iarnă.

Astfel clienții platformei din România, Ungaria și Bulgaria au preferat să plaseze comenzi cu precădere de pe telefonul mobil, cele mai multe cumpărături fiind plasate în intervalul 10:00- 15:00: 78% dintre clienții din România, 61% dintre clienții din Ungaria și 72% dintre bulgari au comandat de pe telefon.

În ce privește pregătirile pentru sărbători, clienții din Bulgaria au fost cei mai grăbiți, iar ziua în care au plasat cele mai multe comenzi a fost 6 decembrie. Și clienții din Ungaria au vrut să elimine orice stres legat de cumpărături, astfel că cea mai aglomerată zi de shopping a fost 12 decembrie. În România, unde clienții s-au bazat pe livrarea rapidă prin intermediul abonamentului Genius cu livrare gratuită și oferte exclusive, aceștia au plasat comenzile mai târziu, cele mai multe numeroase înregistrându-se cu șase zile înainte de Crăciun.

Clienții din toate cele trei țări au putut opta pentru cumpărături atât din oferta eMAG cât și a sellerilor din Marketplace, astfel că peste 22.000 de selleri care vând pe eMAG au înregistrat comenzi în luna decembrie în cel puțin una dintre cele trei țări. Peste 2.200 dintre acești selleri au avut comenzi și dintr-o altă țară decât cea de rezidență. Totodată, peste 220.000 de comenzi din oferta sellerilor au fost livrate de eMAG, direct din hubul logistic de la Joița, prin serviciul de Fulfilment.

Cea mai complexă comandă, în valoare de  60.499 de lei, a fost plasată din România și a cuprins 285 de produse din categorii precum: băuturi, îngrijire personală și machiaj, hrană uscată, produse de îngrijire a casei, produse de igienă, un aparat electrocasnic mare, un parfum și un aparat electrocasnic mic.

Din Ungaria a fost plasată o comandă cuprinzând 50 de produse cu o valoare de 46.622 de lei și a inclus băuturi, cărți și articole de divertisment, hrană uscată, textile pentru casă, produse de igienă, articole de birotică, jucării, articole sportive. Cea mai mare comandă din Bulgaria a cuprins 38 de produse în valoare de 23.105 de lei și a inclus îmbrăcăminte pentru femei, îmbrăcăminte pentru bărbați, genți și accesorii.

Top 10 cele mai comandate categorii de produse în luna decembrie 2022 pe eMAG:

RomâniaUngariaBulgaria
Accesorii pentru telefonAccesorii pentru telefonAccesorii pentru telefon
Jocuri și puzzle-uriPerifericeTelefoane
Detergenți și produse de curățenieJucării – seturi de construcțiePeriferice
Decorații de sezonTelefoaneScutece și accesorii
Produse pentru îngrijirea păruluiDetergenți și produse pentru curățenieProduse de îngrijirea casei
Scutece și accesoriiCăști și accesoriiJocuri și puzzle-uri
PerifericeSmartwatch-uriEpilatoare, aparate de tuns și de ras
Produse de îngrijirea pieliiAccesorii audio pentru TVTelevizoare
Produse de igienă personalăDecorațiuni de sezonJucării – seturi de construcție
TelefoaneEchipamente de gătitSmartwatch-uri

Etichete: , , , , ,