Apple pregăteşte o boxă care îţi interpretează mişcările drept comenzi

Scris de | 26 ianuarie, 2023
Apple pregăteşte o boxă care îţi interpretează mişcările drept comenzi
foto via @ubergizmo.com

Tentaţia e mare să facem o glumă cu „hips don’t lie”, dar în aceste zile Shakira e pe buzele tuturor, din motivele greşite. E vorba despre o boxă nouă de la Apple, un HomePod viitor, care va interpreta mişcările tale, poate chiar din şolduri.

Apple tocmai a lansat a doua generaţie de boxa HomePod, care se remarcă prin senzori de temperatură şi umiditate. Apple a înregistrat acum un nou brevet, care le va permite utilizatorilor să folosească o gamă largă de gesturi pentru a controla boxa. În acest moment un HomePod poate ascultă comenzi vocale, se poate conecta la alte gadgeturi smart din casă, dar nu suporta prea multe gesturi de control.

Brevetul cel nou prezintă următorul pas în detecţia gesturilor pe HomePod. Se numeşte „Multi Media Computing or Entertainment System for Responding To User Presence and Activity”. Practic monitorizează poziţia corpurilor celor aflaţi lângă HomePod. Printre gesturile menţionate în brevet se numără fluturatul mâinii, gesturi făcute când intri sau ieşi din cameră şi alte mişcări corporale.

Pentru a detecta gesturile, un viitor HomePod trebuie să aibă un senzor de adâncime a imaginii sau unul optic, precum o cameră. Astfel gadgetul va scana împrejurimile sale, recunoaşte geometria scenei şi monitoriza orice schimbare. Până la 7 profiluri de utilizator pot fi identificate. Ne gândim şi la funcţii de fitness dacă tot ne sunt detectate mişcările. Deja sunt televizoare care au astfel de funcţii şi nu uităm şi de Kinect, care a ajuns tot în ograda Apple, prin Face ID.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Phone Arena