Apple anunţă a doua generaţie de boxă HomePod, cu senzor de temperatură, umiditate

Scris de | 19 ianuarie, 2023
Apple anunţă a doua generaţie de boxă HomePod, cu senzor de temperatură, umiditate

Apple a fost mai generoasă decât ne aşteptam cu anunţurile hardware din această săptămână. Pe de o parte ne-a oferit Mac Mini-uri şi MacBook Pro-uri noi şi pe de altă ne-a adus şi un neaşteptat HomePod de generaţie nouă. Ce aduce nou? La prima vedere boxa are câţiva senzori foarte utili.

Au trecut doi ani de când Apple nu mai produce HomePod-ul, aşa că ne surprinde faptul că încă mai crede în acest tip de produs. Noul venit se prezintă cu senzori de temperatură şi umiditate. A doua generaţie de HomePod aduce acelaşi woofer „high excursion” de 4 inch ca şi înainte, iar acum avem 5 tweetere în loc de 7. Cele 6 microfoane de primul model au fost înlocuite de 4, doar că sunt de generaţie nouă şi de tip far field.

Există şi un microfon intern cu frecvenţa redusă pentru calibrare şi corecţie automată a basului. Noul HomePod poate corecta automat sunetul din jur, ascultând feedback-ul de la microfoane şi calibrându-se. Vine cu un procesor Apple S7, care se va ocupa cu sarcini computaţionale şi tuning în timp real. Acest HomePod de generaţie nouă suportă de asemenea pairing cu alte produse HomePod.

Dacă ai două într-o cameră poţi face pairing şi vor funcţiona ca boxe stereo. HomePod suportă playback Dolby Atmos de la un Apple TV 4K. Atenţie totuşi, e nevoie de acelaşi model HomePod pentru o împerechere stereo. Senzorii de la bord îţi indică şi cum stai cu temperatura şi umiditatea şi pot activa automat aerul condiţionat sau trage jaluzelele smart. Funcţia Sound Recognition poate asculta în mod discret beep-urile de la un detector de fum sau monoxid de carbon.

Produsul costă 299 dolari.

Etichete: , ,

Sursa: GSMArena